Ходещите рок артефакти Whitesnake издадоха поредна колекция от най-успешните си

...
Ходещите рок артефакти Whitesnake издадоха поредна колекция от най-успешните си
Коментари Харесай

Is This Love на Whitesnake била написана всъщност за... Тина Търнър

Ходещите рок артефакти Whitesnake издадоха поредна сбирка от най-успешните си песни, озаглавена простичко Greatest Hits на 6 май.

В светлината на това събитие вокалистът Дейв Ковърдейл разкри, че едно от най-емблематичните части на групата - Is This Love е било написано в действителност за... Тина Търнър.



" Моите другари и сътрудници в EMI Records търсеха метод да продължат супер сполучливата история на Тина. Това беше тъкмо след албума ѝ " What`s Love Got To Do With It " - споделя Ковърдейл, представен от изданието blabbermouth.net и " Тангра мега рок "

" Ако ти хрумне нещо, което съгласно теб е уместно за Тина - давай! Защото знаеха, че съм голям неин почитател. "

Вокалистът на Whitesnake си спомня още, че " Is This Love " се родила в една вила в Южна Франция, която той бил наел с тогавашния китарист на групата Джон Сайкс.

И когато от тяхната звукозаписна компания Geffen я чули, изрично отказали да им разрешат да я предложат на Тина Търнър:

" Това е най-яката ви ария! "

Is This Love е вторият най-успешен шлагер на Whitesnake в Америка за всички времена след Here I Go Again, припомня рок изданието.

‼️‼️‼️
— David Coverdale (@davidcoverdale)

Друг занимателен факт е, че към днешна дата - съвсем в края на първата четвърт на XXI век, роденият през 1951 година Ковърдейл е вманиачен почитател на обществените мрежи и непрестанно виси в тях. Например в може да наблюдавате лафове, смешки, на които се забавлява и безусловно всяка негова стъпка.

Неотдавна дядо... пардон - чичо Дейвид влезе в новините и с това, че за пръв път от 1978-а, когато образува групата, назначи жена за неин член - басистката Таня О`Калахан
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР