Ходът на Радев за участие в президентските избори е стратегически,

...
Ходът на Радев за участие в президентските избори е стратегически,
Коментари Харесай

Иво Христов: Радев е рядък пример за последователност в политиката


Ходът на Радев за присъединяване в президентските избори е стратегически, тъй като принуждава партиите да заемат позиции по няколко тематики.

Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ евродепутатът от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент по отношение на доклада на президента Румен Радев и за поръчката му за присъединяване в президентските избори.

По думите му става въпрос за оздравяването на изборния развой, на модела на битка с корупцията и свободата на словото.

„ Всички наши проблеми като бедността, оредяващото население, пълзящата неначетеност, престъпността, са вследствие от обсебването на страната от мафията. Президентските правила ще проявят кои партии осъзнават залога и работят за оздравяването на страната и кои вършат обичайните сметки по какъв начин да докопат порции от властта, като си оставят отворени всички благоприятни условия за коалиране. Важно е да има кардинална ценностна поръчка преди изборите “, разяснява още Иво Христов.

Радев е необичаен образец за поредност в политиката, сподели още Христов, разяснявайки доклада на президента и поръчката му за присъединяване в президентските избори.

„ Суверенитет, правда, взаимност, правдивост бяха правилата на неговата акция през 2016 година и четири години той ги отстоява с наложените вета, с борбата, която поведе с мафиотизираната страна “, сподели Иво Христов.

Според него най-убедителният отзив за неговата праволинейност е, че през лятото на 2020 година е избрал да бъде с хората на площада: „ Не се скри зад стените на институцията “.

Иво Христов спря вниманието си и съответно на четвъртата година от мандата на президента: " Годината беше спешна в целия свят. У нас тя бе белязана от властови произвол, който отприщи протестната вълна през лятото, от несъответстващо ръководство на Коронавирус рецесията и икономическа и социална меланхолия. Президентът беше систематичен критик на всички злоупотреби. Той беше гласът на истината в обществото, подвластно и на лъжата, и на пропагандата от години. Тази истина взе да се чува откакто години бе задушавана от пропагандата. Чува се от хората. Чу се даже тук в Европейския парламент. Знаете, че гласувахме резолюция във връзка върховенството на закона в България. Мисля, че това е огромният резултат от активността на президента ", добави още Христов.

Предполагам, че управлението на Българска социалистическа партия ще съобщи поддръжка за кандидатурата на Радев и Йотова, посочи евродепутатът от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент.

Според него с това ще се постави точка на насадения от няколко медии мит за ерес сред президента и социалистите. „ С това ще се покачат сензитивно възможностите на Българска социалистическа партия за положително показване на изборите като се включи в общата динамичност на смяната. Партията не може да стои настрана от нея “, посочи още евродепутатът. Христов бе безапелационен, че няма напрежение сред Българска социалистическа партия и президента.

„ Социалистите в обществените мрежи всеобщо приветстват кандидатурата на Радев и Йотова. Българска социалистическа партия също обичайно отстоява позициите, които и президентът огласи “, съобщи Христов.

Той посочи, че Българска социалистическа партия е най-голямата опозиционна партия, а президентът е въплъщение на алтернативата в очите на жителите. По думите му по тази причина и напъните на задкулисието е ориентирано към всяване на ерес посред им.

Евродепутатът обърна внимание и кой има интерес от опълчване сред " Дондуков " 2 и " Позитано " 20: " Най-вече ГЕРБ и икономическата й клиентела, чиято власт се крепи на опълчването на комунизъм-антикомунизъм, русофилия – русофобия. Борисов разделя, с цел да владее съгласно остарелия принцип. Виждате, че министър-председателят в последните дни се опита да възроди тези разломи с изявленията си. Корупцията и партията страна ГЕРБ, които завладяха и поквариха всички управляващи, медиите, синдикатите, подмениха гражданското общество със свои доверени представители. Цялата тази система може да оцелее единствено, в случай че вбие чеп, в случай че вбие чеп в редиците на опозиционната общественост ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР