HMD Global официално представи смартфона Skyline. Новото устройство заимства дизайна

...
HMD Global официално представи смартфона Skyline. Новото устройство заимства дизайна
Коментари Харесай

HMD представи Skyline – смартфон с дизайна на легендарната Nokia N9 и висока ремонтопригодност

HMD Global публично показа смарт телефона Skyline. Новото устройство заимства дизайна на именития модел N9 на Nokia, основан на операционната система MeeGo. HMD Skyline работи с Android 14, а производителят дава обещание две години актуализации на операционната система и три години актуализации на сигурността за устройството.

HMD Skyline е най-продуктивното устройство на марката. Друга специфичност на смарт телефона е неговата висока ремонтопригодност.

Например, подмяната на екрана или батерията ще лишават по-малко от 10 минути. Задният похлупак на смарт телефона е захванат с винтчета, които могат елементарно да се отвиват. Резервни елементи за устройството могат да бъдат открити в магазина на iFixit.

HMD Skyline има 6,5-инчов OLED екран с разграничителна дарба 2400 × 1080 пиксела и периодичност на освежаване 144 Hz. Дисплеят предлага оптималната бляскавост от 1000 нита и поддържа проявление на HDR10 наличие.

Устройството се зарежда от процесор от междинен клас Snapdragon 7s Gen 2 на Qualcomm и се предлага с 8 или 12 GB оперативна памет и 128 или 256 GB непрекъсната памет. Налице е и слот за microSD карти с потенциал до 512 GB.

На предната страна на смарт телефона е ситуирана 50 МР камера с автофокус. Тя може да снима видеоклипове с резолюция 1080p при 30 фрагмента в секунда. На гърба на устройството се намира 108 МР съществена камера с оптична стабилизация, 13 МР модул за широкоъгълно снимане и 50 МР телефото камера с поддръжка на 2х оптично и хибридно цифрово нарастване. За главната камера HMD Skyline твърди, че поддържа снимане на 4K видео с 30 фрагмента в секунда.

Устройството разполага с батерия с потенциал 4600 mAh с 33 W бързо зареждане и 15W Qi2 безжично зареждане. Налично е и 5 W назад зареждане. Смартфонът разполага с многофункционален непряк бутон за достъп до приложения и функционалности, а също така е екипиран и с 3,5 мм аудиоизход и NFC модул. HMD Skyline предлага и поддръжка на режим Detox, който ви разрешава бързо да изключите известията или достъпа до обществените мрежи.

Цената на HMD Skyline е 499 евро. Той обаче не се предлага в комплект с 33 W зарядно устройство. Ще би трябвало да го закупите настрана. Компанията предлага и 30 W адаптер с два врата.

Тъй като устройството може да се ремонтира елементарно в огромна степен, потребителите ще могат сами да купуват аварийни елементи за него. Например цената на екрана на смарт телефона е 95 $, на капака с батерията – 30 $, на самата батерия – 25 $, а на врата за зареждане – 20 $. Въпреки това, за ремонти „ направи си самичък “ се предлага да се закупи и подобаващ комплект принадлежности, който се предлага от iFixit на цена от 5 $.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР