HMAS AE-1 е първата военноморска подводница, изгубена в Първата световна

...
HMAS AE-1 е първата военноморска подводница, изгубена в Първата световна
Коментари Харесай

Историческо! След Цели 103 Години Разгадаха Една От Най-Големите Мистерии От Дъното На Океана!

HMAS AE-1 е първата военноморска подводница, изгубена в Първата международна война. Тя е изчезнала до Рабаул, Папуа Нова Гвинея, дружно с 35 австралийски и английски моряци-подводничари на борда си на 14 септември 1914 година

13-ата задача за търсене на кораба го е разкрила във водите на островите Дюк Йорк в Папуа-Нова Гвинея.

Откритието разкрива най-старата военноморска тайнственост в Австралия, оповестява държавен източник, представен от ББС.
" Това е едно от най-значимите открития в морската история на Австралия ", е декларирал министърът на защитата Марисa Пейн в четвъртък.

" Това беше първата загуба за Кралския австралийски флот и първата война на подводници на съдружниците в Първата международна война, забележителна покруса, почувствана от нацията и нашите съдружници ", добавил е той.
Екипът за търсене е употребявал подводен дрон, плаващ на 40 метра над морското дъно, с цел да претърси региона.

Останките са открити на повече от 300 метра дълбочина.

Министърът е декларирал, че екипът за търсене е провел малко възпоменателно панихида за тези, които са изгубили живота си на борда.

Правителството ще се опита да се свърже с потомците на екипажа, а също по този начин да работи с управляващите на Папуа Нова Гвинея.

" Наистина имам вяра, че това ще донесе успокоение на фамилията и потомците на екипажа, които са изгубили живота си на борда и може би ще успеем да открием аргументите за потъването на подводницата ", декларира още източникът.

Точното местонахождение не е разкрито, с цел да се отбрани подводницата, само че наподобява, че е относително добре непокътната и цяла.

Засега няма проекти за изваждане на подводницата от дъното и за връщането й в Австралия, само че ще стартират проучвания, с цел да се откри за какво е потънала.

Дванадесет задачи за търсене през предишния век не са съумели да намерят мястото на потъването.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР