Хлябът е основна част от менюто за много хора. Изследванията

...
Хлябът е основна част от менюто за много хора. Изследванията
Коментари Харесай

Три признака, че трябва спешно да се откажете от хляба

Хлябът е съществена част от менюто за доста хора. Изследванията демонстрират, че в доста случаи той може да бъде здравословна част от диетата, изключително в случай че е изработен от пълнозърнести култури.
Понякога обаче потреблението му може да докара до здравословни проблеми и има няколко признака, че е време да се откажете от този артикул.

Напълняване
Ако стартирате да наддавате, може да се наложи да преразгледате количеството самун, което ядете.Яденето на два или повече хляба дневно е доста обвързвано с риска от затлъстяване или наднормено тегло, съгласно изследване, оповестено в списанието BMC Public Health.

Високо кръвно налягане
Ако внезапно получите проблем с високо кръвно налягане, елиминирането на хляба от вашата диета може да върне числата ви към естественото.
Изследване, показано в списание Nutrients, откри, че яденето на един бял самун един или повече пъти седмично е обвързвано с високо кръвно налягане.

Постоянни конвулсии в стомаха
Ако забележите, че стомахът ви стартира да страда след сандвич или парче самун, е време да преразгледате нормалната си диета.
Това може да е симптом на целиакия, нетърпимост към глутен, който се съдържа в хляба. Ако имате мощно отичане на корема, болежка, диария и запек след консумация на храни, които съдържат глутен, избягвайте ги.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР