Хлебопекарна, ама и домашно кисело мляко прави, чак пушек се

...
Хлебопекарна, ама и домашно кисело мляко прави, чак пушек се
Коментари Харесай

Домашно кисело мляко в хлебопекарна

Хлебопекарна, но и домашно кисело мляко прави, чак дим се подвига

Необходими Продукти

● прясно мляко - 1 л
● кисело мляко - 100 мл
● захар - 1 щипка

Начин на подготвяне

В хлебопекарната се налива прясното мляко и се включва на стратегия Домашен йогурт, съгласно инструкциите на модела.

Удобството на правенето на домашно кисело мляко в хлебопекарна се състои в това, че дава убеденост на прохождащия готвач и че пести скъпо време, тъй като може да се настрои за през нощта и за закуска да ви е готово... в случай че, несъмнено, уредът разполага с нужните варианти.

Но преди този момент има значими стъпки, от които зависи качеството на вашето домашно кисело мляко!

Първо е значимо какво кисело мляко ще изберете за подкваса. Това ви е маята.

Ако за първи път ще го вършиме, заредете се с самообладание в някой огромен магазин, тъй като там ще имате избор. Започнете да четете наличието на опаковките кисели млека, с цел да намерите такова с жива закваска. Завоалирани формулировки като стартерни млечнокисели култури не ви дава визия за съответно наличие на българските бактерийки.

Производителите са длъжни да опишат наличието на продуктите си, само че тези производители, които са употребявали обяснението жива закваска или са изписали имената на Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus, са го сторили, тъй като са сигурни в дейностите си и носят отговорност, а не се крият зад систематизирани изрази.

В това резюме не се знае суха ли съставна част влиза, екструдирана ли, вносна ли, тъй като е по-лесно, консервирана ли..., не че не е утвърдено от държавните институции, щом е на пазара. Но решението да си подквасите сами мляко, допуска избор на естествени първични материали. Идейно е и да отидете заран рано до продавачите на мляко в пластмасовите бутилки в квартала. При тях сигурно ще намерите кисело млекце.

По-високи проценти на киселото мляко няма да ви създадат по-хубаво домашното мляко. Киселото просто дава закваската. Спрете се, в случай че се колебаете сред две, на двете. Пробвайте с едното и с другото. Може да пробвате и с овче мляко.

Второ е значимо какво прясно мляко ще изберете. Тук към този момент е добре да се спрете на млека с по-висока масленост, макар че съдържат висок % и изсъхнало вещество. Може да се решите да употребявате и овче, или биволско мляко.

Когато решите да подквасвате, киселото мляко да бъде със стайна температура.

Третото значимо е прясното мляко да е с температура 37 градуса, -1+ градус. Това с кутрето не го правете, въпреки всичко млякото няма да бъде единствено за вас, а и всеки има друг предел на толерантност, на болежка, на чувство, в случай че щете. Вземете си един притихнал термометър, който ще употребявате единствено за това или нов за премерване на телесна температура.

Разбърквате, с цел да размесите температурните пластове и тогава премервате, оттегляте съда от котлона и изчаквате млякото да се успокои. Термометърът се държи съвсем до дъното на съда, само че не се опира в него. Трябва да достигнете към 38 градуса, тъй като ще налеете киселото мляко и температурата ще спадне малко. Разбърквате по този начин, както се бъркат яйца с вилица.

Изливате в контейнера на хлебопекарната и тогава го слагате в нея. Захарта ли?...слагам малко захар постоянно, когато сварявам прясно мляко. Тя може да помогне да не се пресече прясното мляко, в случай че е по-старо, в случай че не е било съхранявано вярно или не дай боже, тенджерата ви не е била изплакната добре.

Затваряте капака на хлебопекарната, пускате програмата за йогурт и търпеливо чакате. След сигнала извадете и охладете млякото от хлебопекарна. Първо за два часа покрийте контейнера в по-хладно помещение, а по-късно в хладилника за два часа, с цел да се стегне. Пресипете го в два буркана. Ако го изгребете незабавно след изваждането, ще се раздра доста. Все се поканвам да си намеря обособен съд.

Идва ми мислено вид с бурканчета в контейнера..., ще го измисля.

Ако някой се осмели да го направи преди мен, дано да показа.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР