Хлебарките са изключително неканени гости.Те са щастливи да живеят в

...
Хлебарките са изключително неканени гости.Те са щастливи да живеят в
Коментари Харесай

Отървете се от хлебарките с тези прости средства

Хлебарките са извънредно неканени посетители.

Те са щастливи да живеят в къщи, да се тълпят в стада и да обитават на топли и влажни места. След като се открият е доста мъчно да се отървете от тях, тъй че предварителната защита е доста значима

1. Профилактиката е значима

Стара истина е, че предварителната защита е по-лесна от лекуването. Това важи и за хлебарките. Ако не желаеме те да живеят с нас, би трябвало да вземем защитни ограничения. Първо, значимо е чистотата. Редовното разчистване, проветряване и миене могат да предотвратят появяването на инсекти, поучава.

Също по този начин си коства да се погрижите за херметичността на жилището. Хлебарките обичат да се появяват във вентилационните отвори и решетките. Трябва да се уверите, че вентилацията се почиства постоянно. Струва си да покриете решетката с плътна мрежа, през която хлебарките няма да обхванат.

Да внимаваме и да не оставяме храна на хлебарките. Нека постоянно почистваме трохите и остатъците от храна. Храната се съхранява най-добре в контейнери и затворени шкафове. Подобно деяние ще ни защищити и от хранителни молци.

Какво да вършим, когато макар нашите старания се появят хлебарки? Има няколко потвърдени домашни средства.

2. Домашни средства против хлебарки

Борна киселина

Преди да посегнете към химикалите можете да опитате някои домашни средства против хлебарки. Можете да употребявате борна киселина, която се предлага в аптеката. Смесете я на равни елементи със захарта и я разпределете върху местата, където се появяват хлебарки. Сместа ще убие инсекти, само че е безвредна за хората. Хлебарките, привлечени от захарта, ще трансферират борна киселина в гнездата и ще отровят останалите екземпляри. Друг вид на клопката включва разбъркване на борна киселина с варен жълтък, брашно или картофи.

Внимание! Бъдете деликатни, в случай че имате други домашни любимци или деца в дома си.

Бира

Ако не желаете да употребявате борна киселина, можете да опитате метода на бирата. Това е деликатес за хлебарки, който може да се трансформира в капан. Изсипете бирата в купа и създайте стълба, по която да се качат хлебарките. Можете да употребявате лист хартия или парче дърво. Хлебарките, привлечени от миризмата на бира, ще паднат в купата и няма да могат да се измъкнат от нея.

Кафе

Ако не желаете да губите златната си напитка, можете също да примамите хлебарки в купата с кафе. Поставете утайката от кафе в буркан или различен съд, хлебарките няма да могат да излязат оттова.

Магданоз

Хлебарките също харесват магданоз. Нарежете корена на този зарзават на половина и го разстелете на всички места, където видите хлебарки. Когато полепнат по магданоза, бързо го сложете в плик от фолио и го изхвърлете. Можете също да поставите зеленчука с хлебарки в гореща вода.

Дафинов лист

След като се отървете от хлебарките, поставете дафинови листа на местата, където са гнездили. Тази миризма ги плаши. Котешка билка работи по сходен метод. И запомнете! Превенцията е най-важното нещо.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР