Хладни оръжия, ползвани за възстановки на исторически битки, са били

...
Хладни оръжия, ползвани за възстановки на исторически битки, са били
Коментари Харесай

Оръжия за възстановки задигнати от работилница във Варна

Хладни оръжия, употребени за възстановки на исторически борби, са били откраднати от работилницата на „ Чигот ”. Това оповестиха от варненското съдружие, което учи и пресъздава българската средновековна история.

Обирът е станал през вчерашния ден - 9 юли. Задигнати са били три брадви, меч, два шлема - реконструкции по модели от епохата на Второто българско царство (един за възрастен и един за дете), както и капковиден щит с кръст и орнаментална декорация.

Изчезнали са и ковашки и други принадлежности.

„ Молим ви споделяйте и се оглеждайте по конгреси и уеб сайтове. Екипировката е прекомерно характерна и може да се появи тук или там. Ако попаднете на информация по въпроса, молим ви да се свържете с нас. Благодарим! ”, приканват от „ Чигот ” във Facebook страницата си.

„ Чигот ” е съдружие с нестопанска цел, чието име произлиза от старобългарската дума за мечоносец, първокласен войник. Групата е образувана през 2004 година и се занимава с възстановки на облекло, обичай и въоръжение от интервала Второ Българско царство и интервала на похода на Владислав Варненчик (1443-44г), с историческа фехтовка, лекции, възстановки на борби, лагери, изнасяне на средновековни представления и шествия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР