Хладилникът е част от обзавеждането на всяко едно жилище. Това

...
Хладилникът е част от обзавеждането на всяко едно жилище. Това
Коментари Харесай

НИКОГА не оставяйте тези храни за повече от 3 дни в хладилника

Хладилникът е част от обзавеждането на всяко едно жилище. Това е електроуредът, който постоянно одобряваме за даденост. Не си даваме сметка, че преди стотици години прадедите ни са били лишени от сходни улеснения и оцеляването им е било надалеч по-тежко и комплицирано.
Светът през днешния ден е доста по-различен, по-модерен и ни предлага куп привилегии, които да грабнем. Както стана ясно, една от тях несъмнено е хладилникът.
Съществуват обаче няколко неписани правила, които е значимо да спазвате, в случай че не желаете след третия ден храната ви да се трансформира в отрова за вас.
Някои от храните не е целесъобразно да обитават повече от 3 дни в хладилника. Ако решите въпреки всичко да ги държите на хладно за по-дълъг интервал от време, рискувате да навредите на личното си здраве.
Ето ги и храните:
Риба и морски деликатеси
 Топ трикове за унищожаване на неприятната миризма от хладилника Топ трикове за унищожаване на неприятната миризма от хладилника
Неприятната миризма в хладилника може да се появи заради куп аргументи - от остаряла храна до нередовност във вентилационната система на ур...
Тук става въпрос само за риба и морски деликатеси, които не са особено опаковани. В случай, че сте решили през днешния ден да си купите морски блага, които да приготвите на идващия ден за вечеря, наложително помолете продавача да ги вакуумира. В противоположен случай ще се наложи да ги изхвърлите в кофата с боклуци, а надали желаете тъкмо това.

Пилешко месо
Ако сте си купили пилешко филе, гърди или бутчета, побързайте да ги сготвите, тъй като те могат да се охлаждат не повече от 2-3 дни. След като изтече този интервал, доста евентуално е да усетите противен мирис, кадърен да скапе всяка вкусна манджа.
Шунка и колбаси
 Хладилници, ръководени от разстояние, поддържат храните по-свежи Хладилници, ръководени от разстояние, поддържат храните по-свежи
През пролетта времето е по-хубаво и имаме по-голямо многообразие от свежи плодове и зеленчуци, цялостни с витамини. Което е в огромна помощ...
Шунката е по-капризна от колбасите и тя не трае повече от 2 дни. Саламите е добре да разчистите от хладилника след третия ден.

Плодове без костилка
Плодовете, които са без костилка, не устоят на студено повече от 1 – 2 дни. Онези, които са с костилка, могат да прекарат там най-много седмица.
Бъдете виновни към личното си здраве и това на вашето семейство. Никога не дръжте тези храни за повече от 3 дни в ледник, тъй като рискувате съществено да си навредите.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР