Хитовият мюзикъл Цигулар на покрива е поставен за първи път

...
Хитовият мюзикъл Цигулар на покрива е поставен за първи път
Коментари Харесай

Небойша Брадич поставя Цигулар на покрива

Хитовият мюзикъл " Цигулар на покрива " е подложен за първи път в България на сцената на Музикалния спектакъл през 1993 година След броени дни следва премиерата на втората му режисура у нас, научи ДУМА от София Стойчева, пиар. Премиерните дати са 24, 25, 26 и 31 януари.

" Мюзикълът " Цигулар на покрива " е мечтан и чакан освен от публиката, само че и от нас, артистите, отбелязва директорката на Музикалния спектакъл Марияна Арсенова. Това е доста мощна драматургия, прелестна музика и сюжет, които разсънват най-дълбоките човешки усеща. Сигурни сме, че спектакълът ще се одобри доста добре от феновете. Музикалният спектакъл, като обичаен притежател в България на жанра на оперетата и мюзикъла, ще показа най-хубавото на своята аудитория като режисура. "

Заради сложността на сценографията и декорите, спектакълът ще се играе в 10 поредни представления, които към този момент са в продажба. Постановката на мюзикъла е на театралния режисьор Небойша Брадич от Сърбия. Сценографията е на Мирослав Табачки (Сърбия), създател на сценографията на " Фантомът на операта " в Музикалния спектакъл. Художничка на костюмите е Исидора Молес (Сърбия), която е приключила костюмография в Италия. Отскоро тя е и солистка в трупата на театъра и ще извършва една от функциите в спектакъла. Диригент-постановчик е Юли Дамянов. Хореографията е поверена на Анна Пампулова (гост). Участват солистите, хорът, балетът и оркестърът на Музикалния спектакъл.

В историята на американския музикален спектакъл креативният тандем Джери Бок - Шелдън Харник остава с помощта на този собствен шедьовър. Премиерата на " Цигулар на покрива " на Бродуей е на 22 септември 1964 година Постановката се играе до 12 юли 1972 година - цели осем години и девет месеца. Показани са над три хиляди представления. Така на Бродуей е подложен първият връх за най-продължително игран мюзикъл. През 1965 година " Цигулар на покрива " печели девет награди " Тони ". Пет години по-късно е показан и пред лондонската аудитория, където са изиграни над 2000 спектакъла.

Историята за бедния млекар Тевие, изправен пред алтернативата да следва повелите на традицията на едно отиващо си към този момент общество или да позволи на дъщерите си да послушат сърцето си, повече от 50 години след премиерата продължава да трогва феновете по целия свят. Това е историята на дребния човек, устоял на всички фамилни и публични стихии, на които опълчва не настървение, а своята обезоръжаваща добрина. В моментите на огромни тествания не изгубва вярата си в Бог, а добродушно и с подигравка към себе си го упреква за бедите, които му е изпратил. Песента на Тевие, който моли Бог да му даде малко благосъстояние, с цел да се почувства и той най-малко за малко спокоен и благополучен човек - " Ех, да бях богат мъж ", е станала емблематична за " Цигулар на покрива " и от дълго време има собствен театрален живот отвън мюзикъла.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР