Хитове от световноизвестния фестивал в Сан Ремо ще звучат на

...
Хитове от световноизвестния фестивал в Сан Ремо ще звучат на
Коментари Харесай

Четирима италиански певци пренасят магията на Сан Ремо в НДК

Хитове от световноизвестния фестивал в Сан Ремо ще звучат онлайн в Зала 1 на НДК на 15 октомври, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на информация от уредниците на събитието.

Популярното италианско шоу „ Музикалната магия на Сан Ремо “ (Magic of Sanremo) потегля на европейско турне, с цел да показа именити песни от състезанието в спектакъл „ Аристон “ в осъществяване на четирима италиански артисти – Стефано Берсола, Мартина Стриано, Джани Скрибано и Лара Паскуали. С тях ще свири оркестър от 26 музиканти на Софийската филхармония. Великолепните гласове на четиримата съвършено предават настроението на най-известните италиански шлагери, разясняват уредниците. На пулта ще застане израелският маестро Дан Рапопорт, дирижирал разнообразни оркестри в най-големите оперни театри в Италия и по света.

„ За една вечер ще се придвижите в италианското градче Сан Ремо и ще се потопите в атмосферата на празника. Ще изпитате възприятие на сладка носталгия и ще си припомните историята на италианската естрадна музика от основаването на фестивала до наши дни ", споделя предтавителката на уредниците на концерта у нас Евгения Стайловска. 

Историята на фестивала в Сан Ремо продължава повече от 70 години – той се организира от 1951 година насам. За това време се трансформира в един от най-популярните състезания за поп песни в света и става подстрекател на фестивала „ Евровизия “. Участието в Сан Ремо слага началото на кариерата на доста световноизвестни италиански артисти, сред които Доменико Модуньо, Джилиола Чинкуети, Ива Дзаники, Джани Моранди, Масимо Раниери, Ал Бано, Пепино Галиарди, Пепино ди Капри, Тото Кутуньо, „ Рики е повери “, Анна Окса, Лаура Паузини, Фабрицио Моро, в последните години Ермал Мета, Франческо Габани, Ултимо, група " Манескин " и десетки още. Фестивалът е едно от най-важните културни събития на Ботуша, а за останалия свят е емблема и знак на Италия.

Джани Скрибано е артист, пианист и композитор. През дългата си кариера е изнесъл хиляди концерти – от Арена ди Верона до международни турнета с мюзикъла „ Ромео и Жулиета “. Мартина Стриано е певица и актриса с разнороден театрален репертоар – от италиански поп до американски рок, от нюйоркските клубове до операта в Неапол.  Участва като Амнерис в мюзикъла на Елтън Джон „ Аида “. Гласът на Стефано Берсола звучи в десетки филми, шоу стратегии и сериали, тиражирани в Интернет от 1998 година насам. Певицата и актриса Лара Паскуали е разгърнала гения си в най-разнообразни музикални стилове – от поп и джаз до соул и госпъл.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР