Хирурзи от Royal Children`s Hospital в Мелбърн извършиха успешна операция

...
Хирурзи от Royal Children`s Hospital в Мелбърн извършиха успешна операция
Коментари Харесай

Успешно разделиха 15-месечни сиамски близначки


Хирурзи от Royal Children`s Hospital в Мелбърн направиха сполучлива интервенция по разделянето на 15-месечни сиамски близначки от Бутан. Лекарите оповестиха, че децата имат късмет за цялостно възобновяване, съобщи Би Би Си.

Малките Нима и Дауа Пелден били съединени в торса и споделяли общ черен дроб . Водещият интервенцията хирург доктор Джо Крамъри съобщи след 6-часовата намеса, че момиченцата са в положително положение. Все отново той посочи, че идващите 24-48 часа са от изключителна значимост и не е изключен риск от затруднения.

" Няма нищо по-хубаво във всяка една интервенция от това, да можеш да отидеш при родителите и да им кажеш, че си се погрижил за децата им ", добави доктор Крамъри.

Нима и Дауа пристигнали в Мелбърн преди месец, съпроводени от майка си. Лекарите в болничното заведение в Мелбърн обаче отсрочили интервенцията, до момента в който 15-месечните момиченца наддадат на тегло.

Два екипа с общо 18 лекари са взели присъединяване в комплицираната намеса. Хирурзите сполучливо са разделили общия черен дроб.

Раждането на сиамски близнаци е доста рядко - съгласно статистиката това се случва веднъж на 200 000 раждания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР