Хипертонията, позната по-просто у нас като високо кръвно“, все по-често

...
Хипертонията, позната по-просто у нас като високо кръвно“, все по-често
Коментари Харесай

Грижата за кръвното налягане като част от младежкия лайфстайл с Huawei Watch D

Хипертонията, позната по-просто у нас като „ високо кръвно “, все по-често е наричана „ тихият палач “ в света. Това постоянно оставащо прикрито положение придобива размера на международна здравна рецесия, предизвикала затруднения и преждевременна гибел на над 1.28 милиарда души в международен мащаб. При актуалните упования разпространяването й да доближи 1,5 милиарда, се усилва и натискът от разнообразни страни за ранно осъзнаване и предварителна защита на това заболяване. Притеснителен е и фактът, че разпространяването й измежду младежите и хората на междинна възраст нараства, до момента в който ограниченията за разкриване и предварителна защита остават слаби.

Според изследване, извършено в края на предходната година от Huawei в няколко европейски страни, измежду които България, българите като цяло най-често мерят кръвното си налягане (81% от запитаните над 500 респондента са го мерили най-малко един път през последните 6 месеца), само че в същото време са измежду нациите, които считат, че тази процедура би трябвало да стартира на по-късен възрастов стадий. За страдание, високият стрес на работното място, високоенергийните диети, нарушаванията в съня и заседналият метод на живот – все фактори, които засягат и по-младата част от популацията, основават „ съвършена стихия “ за ранно развиване на хипертонията. Така тя може да се зароди при хора, които външно наподобяват в съвършено здраве и в никакъв случай самодейно не биха отишли на доктор за профилактично премерване на кръвното налягане.

Част от лайфстайла на всяка възраст

За благополучие, напредъкът на актуалните технологии към този момент дава опция за ранно разкриване на подозрителни аномалии в кръвното налягане при хора, които употребяват смарт часовници като част от здравословния си начин на живот. Такъв часовник е HUAWEI WATCH D, който е лек, грациозен, има издръжлива батерия и останалите обичайни начин на живот функционалности на смарт часовниците на Huawei. Имате премерване на пулс, плътност на кръвта с О2, спортни режими, разбор на качеството на съня, засичане на равнището на стрес и други И в същото време този модел прави електрокардиограма и премерване на кръвното налягане.

Кръвното налягане се мери непосредствено на китката, благодарение на надуваема каишка, и не изисква авансово калибриране. И макар че получените данни от електрокардиограмата и кръвното налягане не трябва да са основа за слагане на здравна диагноза и по никакъв метод не заместват лекаря в живота ви, те могат да дадат скъпа навременна сигнализация да го посетите. Редовното следене на индикаторите на сърдечно-съдовата система, което става извънредно елементарно, комфортно, бързо и редом с цялостната грижа за един по-активен и здравословен начин на живот, оказват помощ за ранно разкриване на аритмии, които изискват по-специално внимание от страна на лекаря. Така фрапантно се покачва шансът за предварителна защита и попречване на прикрито протичащи увреждания на органи и други болести.

Междувременно построяването на здравословни привички за следене на параметри като пулс, графика на съня, кислородно засищане, температура на кожата, тренировки, както и кръвно налягане и ЕКГ, дават на потребителя късмет да взема осведомени решения за метода си на живот, като повишение на физическата интензивност, понижаване приема на натрий,  подобряване на навиците за сън, и други, на база на самостоятелните здравни данни.

Пътят на Huawei Watch D

Huawei работи взаимно с специалисти в региона в посока елементарно независимо премерване на здравни параметри като кръвно налягане благодарение на HUAWEI WATCH D. За да създаде устройство за елементарно, неинвазивно независимо премерване, което да дава на потребителите ориентир за този здравен параметър при тях, компанията си партнира със експерти по хемодинамика и употребява физиологични модели на сърдечно-съдовата система, машинно образование с изкуствен интелект и огромни масиви от данни. Освен това Huawei интензивно си сътрудничи и с потвърдени специалисти от лечебни заведения и университети от целия свят, в това число и в Европа.

С  тегло от единствено 40.9 гр, HUAWEI WATCH D реализира по едно и също време софтуерен пробив и преносимост. Неговият размер е шест пъти по-малък от обичайните уреди за премерване на кръвно налягане на китката. При това той има доста повече функционалности, както за тренировки, по този начин и за следене на здравни параметри.

HUAWEI WATCH D употребява мини помпа за по-коректно премерване на кръвното налягане, на всички места и когато и да е. Моделът поддържа и сформиране на електрокардиограма в придвижване, като още една мярка за предварителна защита на сърдечно-съдови проблеми. Той е съвършено решение за всички заети хора от всички възрасти, за които удобството е от първостепенно значение.

Летни предложения

До 31.08. Watch D може да бъде открит на промоционална цена от 739 лева, понижена от 799 лева, в комерсиалната мрежа на Зора, Технополис, Озон, както и в партньорската мрежа на дистрибутора Поликомп. Допълнително до края на месец август, клиентите на Зора могат да закупят продукта с 0% рента на погашение от 92.49 лева./мес. за 8 месеца. Watch D е разполагаем и в комерсиалната мрежа на мобилните оператори на атрактивна цена при покупка с тарифен проект.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР