Хиляди южнокорейки се събраха в Сеул с искане за по-строги

...
Хиляди южнокорейки се събраха в Сеул с искане за по-строги
Коментари Харесай

Южнокорейки излязоха на протест срещу порното с камери за шпиониране

Хиляди южнокорейки се събраха в Сеул с искане за по-строги дейности на управляващите против разпространяването на интимни фотоси и видеозаписи, направени със скрити камери. Това съгласно участничките кара дамите да живеят в непрекъснат стрес и паника, съобщи Асошиейтед прес.

Полицията съобщи, че в напълно женския митинг са взели участие към 18 000 души. Демонстрантките приканиха за по-строги следствия и санкции за мъже, които вършат фотоси или видеозаписи на дами без тяхно единодушие и по-късно качват сниманото в интернет.

Повечето от протестиращите бяха покрили лицата си с бейзболни шапки, слънчеви очила и хирургически маски, както ги бяха инструктирали уредниците. Те обявиха, че се афишират срещу това дамите непрекъснато да се тревожат за скрити дребни камери в тоалетните или че биват снимани под полите в станциите на метрото.

Протестиращите, доста от които бяха с червени тениски с надписи "Разгневените дами ще трансформират света ", започнаха да насочат одобрителни възгласи, когато две дами излязоха като доброволци, с цел да им бъдат обръснати главите.
"Да се борим, до момента в който не почине и последното семе на противозаконното снимане! ", изкрещя по микрофона една от протестиращите, до момента в който друга й бръснаше главата. "Ето и моето обръщение към мъжете: не съм обект на полови стремежи! Аз съм жител първа класа, тъкмо като вас! "

През годините Южна Корея срещаше компликации да се оправи с причинителите, които употребяват дребни камери или смарт телефони, с цел да снимат под облеклата на дамите и да видят гениталиите и бельото им. Заснетото по-късно се качва на незаконни нецензурен страници в интернет като Соранет (Soranet), която имаше над милион консуматори, преди през 2016 година полицията да я закрие. Все още има незнаен брой сходни уеб сайтове.

От 2004 година южнокорейските управляващи изискват смарт телефоните да издават гръмък тон, когато вършат фотография или видеозапис, с цел да се предотвратяват сходни закононарушения. Камерите на телефоните обаче могат да се заглушават посредством приложения, има и обилие на дребни камери, които могат да се скриват в чанти, обувки и тоалетни или в дребни дупки, направени в стените и вратите на тоалетни.

Поради растящите рецензии президентът Мун Дже-ин във вторник подреди да бъдат проучени по-тежки санкции за закононарушения със скрити камери, а работодателите неотложно да бъдат известявани за дейностите на причинителите.

History in the making. More than 20,000 South Korean women angrily urged the gov't to crack down on the widespread 'molka' (spy cam) crimes that secretly film women at public toilet/public transport/office/school- in the biggest-ever protest held by women in the nation. # pic.twitter.com/AYJbLAG8Ut
— Jung Hawon (@allyjung) June 9, 2018
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР