Хиляди войници от Филипините и Съединените щати участват в най-големите

...
Хиляди войници от Филипините и Съединените щати участват в най-големите
Коментари Харесай

САЩ и Филипините започнаха мащабни военни учения

Хиляди бойци от Филипините и Съединените щати вземат участие в най-големите до момента взаимни военни учения в страната на архипелага, осведоми Ал-Джазира. Дългогодишните съдружници се сближиха на фона на ново напрежение в оспорваното Южнокитайско море.

Военните учения са последните при напускащия си президент Родриго Дутерте, който преди този момент заплаши да анулира ученията и да прекъсне основна военна договорка със Съединени американски щати, до момента в който се насочва към Китай.

Близо 9 000 филипински и американски бойци ще вземат участие в 12-дневното образование , което стартира в понеделник, през основния остров Лусон, което нормално е годишно, само че беше анулирано или кратко по време на пандемията.

Военният шеф на Филипините военачалник Андрес Сентино съобщи на церемонията по откриването в Манила, че най-големият кръг от военните игри в Баликатан отразява " задълбочаващия се съюз " сред двете страни.

Генерал-майор Джей Баргерън сподели, че " другарството и доверието " сред съответните им въоръжени сили ще им разреши да " съумеят дружно в целия набор от военни интервенции ".

Ученията ще обзет морска сигурност, десантна интервенция, образование по пукотевица, битка с тероризма и филантропична помощ и помощ при бедствия.

Последните маневри сред двете страни се концентрираха върху евентуален спор в Южнокитайско море, за който Пекин твърди съвсем напълно.

След като пое властта през 2016 година, Дутерте се приближи по-близо до Китай, само че се сблъска с отбиване от страна на филипинската общност и угриженост във военните, внимателни от териториалните си упоритости във водите.
 Японски и американски военни започнаха взаимни учения
Японски и американски военни започнаха взаимни учения

Триседмично взаимно обучение е предопределено да усъвършенства оперативната съгласуемост сред съюзниците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР