Хиляди в центъра на Мадрид протестират подкрепени от дясноцентристки партии,

...
Хиляди в центъра на Мадрид протестират подкрепени от дясноцентристки партии,
Коментари Харесай

Масов протест в Мадрид срещу Санчес и преговорите с Каталуния

Хиляди в центъра на Мадрид стачкуват подкрепени от дясноцентристки партии, които се опълчват на проект на испанското държавно управление за понижаване на напрежението в района на Каталуния , оповестява БиБиСи.

Народната партия (ПП) и Сиудаданос (граждани) приканиха за митинга, откакто министър председателят Педро Санчес съобщи, че ще назначи докладчик за диалози със сепаратистите в Каталуния.

Те считат това за изменничество и поддаване на сепаратистки напън и желаят предварителни избори. Подобно на десните, ръководещите социалисти също се опълчват на независимостта на Каталуния .

Крайно десни групи, в това число партията " Вокс " , също участват на митинга, който се организира под мотото " За обединена Испания. Избори в този момент ! ".

En #Madrid, en defensa de la #Constitución, del #Estado de Derecho, de la #Ley, de la #Igualdad, de la #Unidad y de la #Libertad. pic.twitter.com/RsXSHu5UbA
— Mª Rosario Pérez (@charopepasa) February 10, 2019  Мощен растеж в поддръжката за крайнодясната испанска партия Vox
Мощен растеж в поддръжката за крайнодясната испанска партия Vox

Настъпление на крайната десница и в Испания

Един от протестиращите, разяснява пред " Ройтерс ", че Санчес " е предал Испания и ние считаме, че испанците не заслужават подобен началник на държавното управление ".

В тирада пред протестиращите, водачът на Политическа партия, Пабло Касадо осъжда политиките на Санчес като " социалистическо предаване " и " покупко-продажби под масата ", оповестява " Ефе ".

" Времето на Санчес свърши ", разяснява Касадо, добавяйки, че митингите са повратна точка и началото на връщане към " естетика и правда " в Испания.

" Днес, в Мадрид, Франко в никакъв случай не е умирал, засрамете се ", написа жител в Туитър.

Today in #Madrid.
Franco is never dead. #shame pic.twitter.com/fPJTBNd759
— GioR  Испанското държавно управление спря договарянията с каталунските сепаратисти
Испанското държавно управление спря договарянията с каталунските сепаратисти

Риск от предварителни избори…

Напрежението остава високо , защото доста каталунци се възмущават от употребяваната мощ от Мадрид предходната година, както и поради правосъдните процеси на водачите за самостоятелност.

Каталунският водач в заточение Карлес Пучдемон съобщи в края на януари, че Каталуния би трябвало да бъде самостоятелна страна в Европа .

На единството на нацията посвети коледното си слово испанският крал Фелипе VI. В 11-минутна тирада, той прикани своите жители да почитат конституцията на Кралството. Документът, който през декември навърши 40 години , " е живата действителност, която пази правата и свободите в Испания.

Премиерът Санчес оглавява държавно управление на малцинството , което зависи от националистите , в това число и от каталунците, с цел да остане на власт, само че той отхвърля всеки нов каталунски референдум за самостоятелност .

Impresionante como estaba #Madrid#Yovoy #EleccionesYa pic.twitter.com/XHI3Ghk7rA
— Gema Can Cor (@gemittta) February 10, 2019  Крайнодясна испанска партия изиска експулсиране на мигранти
Крайнодясна испанска партия изиска експулсиране на мигранти

" Вокс " за първи път завоюва места в локалния парламент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР