Хиляди трактори поеха днес към белгийската столица Брюксел. Фермерите протестират

...
Хиляди трактори поеха днес към белгийската столица Брюксел. Фермерите протестират
Коментари Харесай

Заради протест: Хиляди трактори блокираха Брюксел

Хиляди трактори поеха през днешния ден към белгийската столица Брюксел. Фермерите стачкуват против проектите на държавното управление за понижаване на равнищата на нитрати в производството, съобщи Българска телеграфна агенция.

Няколко синдиката сплотяват напъните си и се чака методите към Брюксел, както и основни булеварди в столицата да бъдат блокирани от над 200 трактора. Властите предизвестяват, че проблеми с трафика ще има през целия ден и предлагат на жителите на града да употребяват публичния превоз вместо персоналните си коли.

Регионалните управляващи и фермерите водят горчив спор по тематиката с нитратите, като едните настояват, че желаят да понижат замърсяването на околната среда, а другите, че в случай че проектът бъде натрапен, мнозина ще би трябвало да изоставен бизнеса.

Дискусиите към замърсяването на околната среда при земеделското произвеждане става все по-важна тематика в доста европейски страни, показва АП. Освен в Белгия те са център и на локалните избори в прилежаща Нидерландия, които предстоят след две седмици. И в тази страна е налице съществено опълчване сред фермери и еколози.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР