Хиляди социалисти се събират на традиционния събор на левицата на

...
Хиляди социалисти се събират на традиционния събор на левицата на
Коментари Харесай

Социалистите на събор на Бузлуджа

Хиляди социалисти се събират на обичайния събор на левицата на Бузлуджа. 

Програмата стартира с шампионат по баскетбол за Купа „ Бузлуджа 2017 ”. Той ще се организира в Стара Загора, парк „ Артилерийски ”.

Началото на събора ще бъде сложено в 10.30 часа на " Историческа поляна ". 

Очаква се към монумента да се съберат към 50 000 души. Районът към сцената, на която по традиция водачът на Българска социалистическа партия изнася тирада, ще е декориран с графити, рисувани от млади художници.

На Националния събор на левицата „ Бузлуджа 2017 ” на Историческа поляна ще участват и посетители от прилежащи страни. Очаква се да дойдат публични делегации и фолклорни ансамбли от Румъния, Македония и Гърция, заяви Българска социалистическа партия.

Ето и останалата част от програмата за събора:

11.00 ч. ще бъдат поднесени венци и цветя на барелефа „ Основоположници на социалистическото придвижване ”, на паметника на Хаджи Димитър и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.

11.30 ч. е началото на политическия протест

12.15 ч. стартира художествената стратегия

15.00 ч. ще бъдат връчени премиите на спечелилите в тенис и футболните шампионати в хотел „ Шампион ”, гр.Казанлък

16.00 ч. стартира връчване на премиите на спечелилите в баскетболния шампионат в гр. Стара Загора парк „ Артилерийски ”

Седмиците преди обичайния събор мина под знака на разногласието сред Българска социалистическа партия и ръководещите дали на партията ще бъде разрешено да стопанисват паметника на Бузлуджа. В последна сметка държавното управление не даде позволение за това след отпора от страна на вицепремиера Валери Симеонов. От своя страна, министър председателят Бойко Борисов разгласи, че в това искане има капан и от Българска социалистическа партия се пробват по този начин да клатят ръководещата коалиция.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР