Хиляди скаути на международна среща в Южна Корея се евакуират

...
Хиляди скаути на международна среща в Южна Корея се евакуират
Коментари Харесай

Жеги, свирепа буря и лоши тоалетни разтуриха Световната среща на скаути в Южна Корея

Хиляди скаути на интернационална среща в Южна Корея се изтеглят от лагера поради задаваща се свирепа тропическа стихия, заяви BBC. Няколко страни, в това число Англия, към този момент са се отдръпнали, като упрекват за дейностите си непостижимите горещини и неприятните санитарни условия в лагера.

Главният изпълнителен шеф на английските скаути Мат Хайд сподели, че се усеща отчаян от уредниците и в визиите си Обединеното кралство  е било върнато години обратно. Страната където се организира срещата, се е трансформирала в риск за здравето, сподели той пред BBC.

Посетена от повече от 40 000 младежи, участници в Световната скаутска среща са били измъчени от проблеми от самото ѝ начало. Стотици се разболяха при горещина от 35C, като доста скаути от Обединеното кралство бяха измежду засегнатите от топлинно безсилие.  Британската група от 4500 души, най-голямата от присъстващите, дойде в къмпинга в Saemangeum покрай град Буан предходната седмица, само че беше трансферирана в хотели в столицата Сеул в събота. Мат Хайд сподели, че преместването коства на Асоциацията на скаутите в Обединеното кралство над £1 милион от нейните запаси.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР