Хиляди норки, пуснати на свобода от ферма за кожи в Пенсилвания

...
Властите се борят да възстановят хиляди норки, които са били
Коментари Харесай

Властите се борят да възстановят хиляди норки, които са били освободени от ферма в Пенсилвания.

В неделя сутринта един или повече заподозрени проникнаха във ферма за норки в Рокфелер Тауншип, на около 85 мили от Алънтаун, и пробиха дупки в оградите около фермата, каза щатската полиция на Пенсилвания в доклад.

Заподозрените също така са пуснали някъде между 6000 и 8000 норки от кошарите си, според полицията.

WNEP-TV.

Норките са известни като един от най-ефективните хищници в Пенсилвания , според комисията по игрите на Пенсилвания.

Полуводните членове на семейството на невестулките обикновено живеят по бреговете на езера, потоци и реки и са най-активни през нощта и рано сутринта, въпреки че понякога се осмеляват да излизат през деня, според комисията.

Животните са „пъргави и свирепи бойци“, които убиват плячка с „твърда захапка в задната част на черепа“, казва комисията.

Тъй като норките са опортюнисти, които се хранят с всичко, което е най-лесно уловено или намерено, те представляват заплаха за домашните любимци в окръг Нортъмбърланд.

„Не пускайте (домашни любимци) навън без надзор“, каза д-р Бевърли Шоу пред WNEP-TV. „Изведете кучетата си на каишка. Норка може да не е достатъчно голяма, за да преследва голямо куче, но това не означава, че не могат да бъдат наранени от едно. Подозирам, че котките и котенцата, особено котенцата, могат да бъдат изложени на риск."

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР