Хиляди мъже признават, че са плакали на продължението на Топ

...
Хиляди мъже признават, че са плакали на продължението на Топ
Коментари Харесай

Мъжете плачат на "Топ Гън: Маверик"

Хиляди мъже признават, че са плакали на продължението на " Топ Гън: Маверик "  с Том Круз. Така " Дейли мейл " сервира новината за боксофис върховете на кино лентата, обиколила медиите по целия свят. Продължението на лентата от 1986 година донесе 248 милиона $ през премиерния си уикенд. 

" Плаках ПЕТ пъти. Това е сезонът на пичовете и бащите ", написа четец на таблоида. А комикът Стивън Кастийо написа в Туитър: " Най-малко обичаната ми част от „ Топ Гън: Маверик “ беше, когато приятелката ми шумно сподели " Плачеш ли? " и куп хора започнаха да ме гледат.

Един от постовете гласеше: " Взех децата си и те ме гледаха по какъв начин се насълзявам, а по-късно ми описаха за всички огромни мъже и дами към тях, които се разплакаха. Това те раздрусва. Беше фантастично ".

Само в Съединени американски щати от първите си дни разпространение  " Топ Гън: Маверик "  е спечелил 156 млн. $. Те са инкасирани в рамките на дългия уикенд към националния празник Memorial Day и надминават досегашния отличник на тази дата - " Карибски пирати: На края на света " ($ 153 млн. през 2007 г.)

Според CNBC филмът е събрал 248 млн. $ в международен мащаб, освен това без присъединяване на някои от най-големите пазари като Русия и Китай (по разнообразни причини). Това значи, че " Топ Гън: Маверик " към този момент е компенсирал големия си бюджет от 170 милиона $ за по-малко от седмица разпространяване.

Дългоочакваното продължение е и личен касов връх за Том Круз, който до момента не е успявал да надвиши облаги от 100 милиона $ за един уикенд. Досегашното му най-хубаво достижение на американския пазар бе 64 млн. $ от " Война на световете " на Стивън Спилбърг през 2005 година

Филмът може да се похвали и с възторжени мнения от рецензията - рядко достижение за касов шлагер. Той има 96% в класацията на критиците Rotten Tomatoes. Наред с рецензията, почитателите също се включиха в гласуването, давайки на продължението необикновено рядката оценка А+ в CinemaScore.

Особено забавна е демографията на феновете - над 55% от купувачите на билети са били на възраст над 35 години, което мощно опонира на профила на другите касови шлагери от последните години. Единствените два кино лентата през 2022 година, които са дебютирали с по-висок резултат, са " Доктор Стрейндж и Мултивселената на лудостта " и " Батман ", и двата акомодации по комикси и желани главно от най-младата аудитория. Очаква се " Топ Гън: Маверик " да стане една от най-печелившите министър председатели на година. 

Първоначално филмът трябваше да излезе на екран през юни 2020 година, но Paramount реши да отсрочи премиерата поради ковид. Пред камерите в Кан, където получи почетна " Златна палма ", Том Круз съобщи, че в никакъв случай не е премисляна опция той да излезе на стрийминг за домашно гледане или в хибридно разпространяване, както се случи с доста други филми в двете години на пандемията.

Първият " Топ Гън " бе сниман от починалия режисьор Тони Скот с бюджет от 15 милиона $ и освен се трансформира в един от касовите шлагери на 1986 година, само че и докара до 500 % нарастване на искащите да служат в американската авиация, напомня " Гардиън ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР