Хиляди жители на Айтос излязоха днес на протест след тежката

...
Хиляди жители на Айтос излязоха днес на протест след тежката
Коментари Харесай

Айтос на протест: „Без тирове убийци!“


Хиляди поданици на Айтос излязоха през днешния ден на митинг след тежката злополука от началото на седмицата, при която тир опустоши автомобил, починаха татко и двете му деца.

Хората блокираха за два часа пътя Айтос-Руен на кръстовището до изхода на града. За малко имаше конфликти сред полиция и протестиращи, само че след 15 часа ситуацията се успокои и придвижването бе освободено.

След къси конфликти, съпроводени със викания „ око за око “ и „ зъб за зъб “, полицейският кордон бе раздран, а шествието стигна до табелата на изхода на града, която лимитира скоростта до 50 километра в час, споделя БНР.

В митинга участваха над 1000 поданици на Айтос, както и близки и другари на починалите от руенското село Речица. Те скандираха „ Тировете вън “, „ Мафия “, „ Стига жертви “, „ АПИ разсъни се “. Те издигнаха плакати със фотоси на потърпевшото семейство. Чуха се апели и за пожизнен затвор на водача на тежкотоварния автомобил, предизвикал злополуката.

Основното искане на протестиращите е в Айтос да бъдат построени северен и южен обход, с цел да се изведе тежкият трафик отвън града. Тези планове би трябвало да бъдат направени от Агенция „ Пътна инфраструктура “ и финансирани от страната, сподели кметът на Айтос Васил Едрев, който се включи в митинга.

Двадесет и пет са жертвите на този път през последните 10 години, сподели още кметът Васил Едрев.

Жителите на Айтос изготвят протестна подписка и се заканват да блокират пътя всеки ден.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР