Хиляди жени в Испаниястачкуваха, присъединявайки се към милиони други по

...
Хиляди жени в Испаниястачкуваха, присъединявайки се към милиони други по
Коментари Харесай

Стачки и протести в защита на правата на жените в много страни

Хиляди дами в Испания стачкуваха , присъединявайки се към милиони други по света, настоявайки за пълноправие сред половете в света и за превъзмогване на неравното възнаграждение, на насилието и повсеместното неравноправие, съобщи Асошиейтед прес.

Много дами не се явиха на работните си места в офисите и фабриките из цялата страна, други прекратиха домакинската си работа, или пък повериха на мъже отговорностите си като гледачки на деца, заболели и възрастни хора, с цел да отбележат Международния женски ден. Двата основни работен синдиката бяха призовали за 2-часово прекъсване на работа, само че така наречен Осмомартенска комисия , сплотяваща бранители на правата на дамите, съобщи, че стачката би трябвало да продължи 24 часа.

Под лозунга " 1000 аргументи " по-късно през днешния ден са планувани демонстрации в десетки испански градове, в това число и столицата Мадрид, където още се помни всеобщият митинг, състоял се предишния март.

Общонационални стачки и алегорични шествия и демонстрации в отбрана на правата на дамите има през днешния ден на доста места в Италия , съобщи ТАСС. 24-часова стачка оповестиха транспортните синдикати. Тя обгръща метрото и наземния превоз, в това число такситата и влаковете за районни пътувания, като се изключи публичните транспорти в пиковите утринни и вечерни часове.

За 4 часа приключи работа личният състав на самолетна компания " Алиталия ", което докара до смяна на разписанията и до отменяне на някои вътрешни и интернационалните полети.-->

 дами митинг ден на дамата Guliver/Getty Images
Протестната акция против нарушаването на съществени права бе подкрепена от редица просветителни и медицински институции, държавни и частни компании. Такава акция в Международния ден на дамата към този момент стана традиция в Италия и още 60 страни. Макар тя да е обявена като " всеобща феминистка стачка ", към нея се причисляват и трудещи се мъже.
Today is International Womens` Day
Big thanks to, and the many other young female activists who are taking a leading role in combatting and carrying the protests!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР