Хиляди изпълниха зала Арена Шумен на събитието на БСП –

...
Хиляди изпълниха зала Арена Шумен на събитието на БСП –
Коментари Харесай

Гуцанов пред хиляди в Шумен: Трябва да гласуваме, за да пречупим гръбнака на мафията!

Хиляди извършиха зала Арена Шумен на събитието на Българска социалистическа партия – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА – самобитна кулминационна точка на предизборната акция. То събра управлението на партии в лявото обединяване, водачи на листи от цялата страна, претенденти за народни представители от няколко региона. Събитието беше почетено и от представители на локалната власт, измежду които кметът на Шумен Христо Христов, на Нови пазар Георги Георгиев, кметът на Разград Добрин Добрев, заместител кметът на Силистра Стилиян Стойчев. Хора от Шумен и региона започнаха да идват час преди началото му.

„ Ако желаеме да пречупим гръбнака на мафията, овладяла страната, би трябвало да излезем и да гласуваме с № 28 “, прикани лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия – Обединена левица “ във Варна и Шумен Борислав Гуцанов. Председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия в сегашния парламент беше самобитен хазаин на огромното събитие. Той обърна внимание и на размерите и тежестта на следения избор при ниска изборна интензивност: 

„ При този платен избор, една трета от 240-те народни представители може да влязат през задната врата. Те ще извършват ли волята на българския народ? Не, ще вършат каквото им е наредил някой различен “. Гуцанов беше безапелационен, че концепцията на „ Българска социалистическа партия – Обединена левица “ е да бъде опция на протичащото се в страната през последните 10-12 години и да пази националния интерес. 

„ Нужна ни е правдивост. Особено в правосъдната система, която е основно значима. Не е обикновено Висш съдебен съвет с изминал мандат да избира основен прокурор за 7 година, парадокс е същият Висш съдебен съвет да избира и кой да управлява Върховен административен съд, с цел да продължи това задкулисие от двама души в републиката. Спирачката на всичко това е БСП-Обединена левица ", сподели Гуцанов.

Проф. Катя Кайрякова, която е народен представител в 49-ото Народно заседание и още веднъж е втора в листата в Шуман,  призова към гласоподаване: " Защото има смисъл и тъй като това е единственият път, по който можем да си върнем държавността. Щом имаме мнение, дано да имаме и храброст да го отстояваме ".

" Опитват се да ни накарат да повярваме, че маршът на завръщането на превзетата страна е необратим и че няма смисъл да се борим. Опитват се да върнат мрачните години на страха. В област Шумен властта на ГЕРБ и Движение за права и свободи се показва показно и надменно. Чувам през днешния ден, че цената на купения глас е прескочила 300 лева Върви и схемата дърва против гласове ". 



Така очерта картината в края на акцията Мая Манолова, водач на " Изправи се " и прикани да се надигнем против страха. " Те са мощни единствено тогава, когато нас ни е боязън. Въпреки натиска на мутренската власт, видях и друго -  кураж, неподчинение, хора, подготвени да се борят. Нали не се заблуждавате, че все пак, което приказват един против различен ГЕРБ, Движение за права и свободи и ПП-ДБ, те готвят последваща сглобка, която ще бъде по уродлива от предходната? Българска социалистическа партия - Обединена левица сме единствените, които няма да участваме в колаборация с ГЕРБ и Движение за права и свободи, без значение кое от двете, съобщи Мая Манолова.

Своеобразен подарък от Борислав Гуцанов за хилядите в залата беше концерт на звездата Камелия. Тя подвигна залата на дълго хоро, само че преди този момент се обърна към публиката със собствен апел: " За мен е значимо, като жител, всякога да излизам и да давам своя глас. Това е благосъстояние, тъй като единствено свободният човек има тази опция. Ако ние не се хванем да решим нашата си орис, кой да я взема решение? Поговорете със себе си и излезте да гласувате за хората, които са ви докоснали, а по-късно може да им търсите отговорност. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР