Хиляди излязоха по улиците на Германия снощи на протести срещу

...
Хиляди излязоха по улиците на Германия снощи на протести срещу
Коментари Харесай

Протести в Германия след влезлите в сила нови противоепидемични ограничителни мерки



Хиляди излязоха по улиците на Германия нощес на митинги против новите ограничения против пандемията, които влизат в действие от през днешния ден. Германските провинции не разрешават събирането на повече от 10 души на едно място по време на новогодишните празници, като това важи и за имунизираните.

6500 души в Рощок, 4000 в Гера, 3000 в Котбус - хиляди германци стачкуваха против новите ограничения. Протестите бяха съсредоточени най-вече в Източна Германия, само че и в Саарбрюкен и Брауншвайг се стигна до конфликти с полицията.

В източногерманския град Бауцен протестиращите замеряха с фойерверки и счупени бутилки полицията. Над 10 служителя на реда са ранени, няколко полицейски автомобила развалени. 500 души проведоха протестен марш там и го организираха макар възбраната. В Лайпциг полицията спря митинг на 250 души. Само в района на Лайпциг е имало към 30 апела за митинги.

В Тюрингия демонстрираха в Гера и Алтенбург, а в Мекленбург-Предна Померания в разнообразни градове на улицата са излезли общо към 15 000 души.

Повечето митинги бяха проведени като демонстрации против новите ограничения, само че бяха завладяни от антиваксъри и конспиратори.

„ Държавата би трябвало да вземе превес над антиваксърските митинги “, разяснява профсъюзът на полицейските чиновници. Той прикани управляващите да се концентрират против разпространението  на тайни теории и да не се колебае при даването на санкции за присъединяване в неразрешени митинги.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР