Хиляди излязоха на протести в редица държави в Европа против

...
Хиляди излязоха на протести в редица държави в Европа против
Коментари Харесай

Хиляди излязоха на протести в редица държави в Европа. Писна им от мерките

Хиляди излязоха на митинги в редица страни в Европа срещу рестриктивните мерки поради ковид. На места се стигна до конфликти с полицията, съобщи БНР.

Между 15 и 20 хиляди протестиращи в немския град Касел издигнаха плакати с надписи „ Сложете завършек на локдауна “ и „ Корона бунтовници “. Протестът беше проведен и от крайнолеви, и от крайнодесни, а участниците всеобщо имат вяра в тайни теории. Полицията употребява водни струи и сълзотворен газ, с цел да разпръсне демонстрацията.

Хиляди излязоха на митинг и в Лондон. И там надписите на плакатите съдържаха тайни теории - „ Спрете да разрушавате живота на нашите деца “ и „ Фалшива пандемия “. 36 души бяха задържани, множеството от тях поради нарушавания на рестриктивните мерки. Протести против ограниченията имаше и в Амстердам, Виена и в швейцарския град Лиестал. В австрийската столица се събраха към 100 души и бяха разпръснати от полицията. 8 души са задържани при опит да нападат заграждения.

Протести против рестриктивните мерки имаше и в Хърватия. Няколко хиляди души се включиха в демонстрации в пет града - Загреб, Сплит, Шибеник, Осиек и Дубровник. Искането им беше да бъде отстранено наложителното носене на маски. Участниците носеха плакати с надписи „ Фармакомафията храни политическия хайлайф “, „ Стоп на налагането на ваксини и диктатурата на щаба “, „ Пробни ваксини, не, благодарим “. В България през вчерашния ден също имаше проява - притежатели на хотели и заведения за хранене в Русе стачкуваха против затварянето като ограничаваща мярка против разпространяването на ковид. Според тях 20 на 100 от заведенията в града са оповестили банкрут. В сряда в Русе още веднъж ще има митинг, към който ще се причислят притежателите на танцови школи и фитнес зали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР