Хиляди иранци скандират Смърт на Америка в близост до старото

...
Хиляди иранци скандират Смърт на Америка в близост до старото
Коментари Харесай

Иран отбелязва 40 г. от превземането на посолството на САЩ със „Смърт на Америка”

Хиляди иранци скандират " Смърт на Америка " наоколо до остарялото посолство на Съединени американски щати. Днес Иран отбелязва 40 година окупирането на дипломатическата задача. Шефът на иранската войска съпостави Съединени американски щати с токсичен скорпион, който желае да навреди на Ислямската република, оповестява " Ройтерс ".

АП оповестява, че протестиращите са викали и " Смърт на Израел ".

Държавната телевизия сподели тълпи по улиците към някогашната дипломатическа задача, наричанa " свърталището на шпионите " след Ислямската гражданска война през 1979 година Телевизията добави, че са извършени маршове и демонстрации на 1000 места в страната.

Ирански студенти щурмуваха посолството малко след рухването на подкрепения от Съединени американски щати шах и 52 американци бяха заложници в продължение на 444 дни. Двете страни са врагове още от този момент.

" Нашата битка с Америка е за нашата самостоятелност, да не се подаваме на тиранията, за полезностите, вярванията и нашата вяра ", разгласи шефът на армията генерал-майор Абдулрахим Мусави по време на тирада на митинга до някогашното посолство на Съединени американски щати.

" Те (американците) ще продължат с враждата си, като легендарен токсичен скорпион, чиято природа е да жили и не може да бъде спрян, до момента в който не бъде сплескан ", акцентира Мусави.

В неделя висшият водач аятолах Али Хаманеи още веднъж удостовери, че страната няма да води договаряния със Съединени американски щати, като разказа двете страни като непреклонни врагове.

" Тези, които имат вяра, че договарянията с врага ще разрешат нашите проблеми, на 100% бъркат ", безапелационен е той.

Междувременно иранският парламент даде авансово утвърждение на мярка, която изисква в учебниците да написа за " закононарушенията на Америка ". Депутати скандираха " Смърт на Америка ".

АП отбелязва, че годишнината идва на фона на митингите в Ирак и Ливан - районни съдружници на Иран. Иранското консулство в Кербала, Ирак, беше атакувано тази нощ. Трима протестиращи са убити при офанзивата, а 19 са ранени.

Омразата на Иран към Съединени американски щати се корени още от 1953 година, когато проведен от Централно разузнавателно управление на САЩ прелом докара до свалянето на премиера на страната и одобряване на власт на шах Мохамед Реза Пахлави. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР