Хиляди индонезийски и американски войници започнаха днес двуседмично съвместно военно

...
Хиляди индонезийски и американски войници започнаха днес двуседмично съвместно военно
Коментари Харесай

Индонезия и САЩ започнаха двуседмично съвместно военно учение

Хиляди индонезийски и американски бойци започнаха през днешния ден двуседмично взаимно военно обучение, което съгласно Вашингтон цели да насърчи „ районното съдействие “ на фона на напрежението с Китай, съобщи Франс прес.

Вече са ситуирани минимум 4000 американски и индонезийски бойци. Към тях ще се причислят австралийски, сингапурски и японски сили. Япония взе участие за първи път в тези годишни маневри с кодово наименование " Суперщит Гаруда ".

Учението се организира на индонезийския остров Суматра и островите Риау, индонезийска провинция, формирана от островчета покрай Сингапур и Малайзия.

Учението се организира в миг, когато председателката на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси стартира азиатската си обиколка, по време на която е допустимо да спре в Тайван. Това може в допълнение да изостри към този момент обтегнатите връзки сред Пекин и Вашингтон.

Съединени американски щати и азиатските им съдружници показват възходящо безпокойствие от засилващото се наличие на Китай в Тихия океан. Вашингтон обаче увери, че маневрите не са ориентирани против никоя страна, макар че тази година са доста по-важни от предходните си издания. „ Това в действителност е обучение за създаване на доверие, единодушие, взаимно съгласие, създаване на потенциал и други свързани въпроси “, сподели в петък пред кореспонденти в Джакарта военачалник Стивън Смит, командващ участващите в ученията американски сили. „ Става дума за в действителност едно военно обучение, а не опасност за никоя страна ", добави генералът.

Маневрите ще продължат до 14 август с присъединяване на сухопътни сили, флот и авиация. Наблюдатели са Канада, Франция, Индия, Малайзия, Южна Корея, Папуа Нова Гвинея, Източен Тимор и Англия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР