Хиляди хора излязоха днес на протест в така наречения квартал

...
Хиляди хора излязоха днес на протест в така наречения квартал
Коментари Харесай

Противници на "корона диктатурата" протестират в Берлин

Хиляди хора излязоха през днешния ден на митинг в по този начин наречения „ квартал на властта “, с цел да изразят несъгласието си с ограниченията против ковид. Тъй като не се съобразиха с настоящите условия за носене на маски и съблюдаване на отдалеченост, полицията беше принудена да ги разпръсне и да употребява водни оръдия, заяви АРД.

След няколко сблъсъка със силите на реда, водачът на митинга разгласи събирането за завършило и протестиращите трябваше да изоставен площада пред Бранденбургската врата. Тъй като това не се случи, полицията се видя принудена да употребява водни оръдия и сълзотворен газ. Няколко души са задържани.

Председателят на Германския полицейски съюз Райнер Венд чака полицейската интервенция да продължи „ доста часове “, до момента в който сбирката бъде разпусната изцяло. Демонстрантите са настроени нападателно, съобщи той пред телевизионния канал „ Велт “. Затова полицията ще има потребност от известно време, с цел да разчисти мястото пред Бранденбургската врата.

Причината за митинга е гласуването на нов закон за отбрана на популацията от заразяване. Той разширява значително пълномощията на федералното Министерство на здравеопазването по повод въвеждането на ограничаващи ограничения при пандемия и контролира работата на бъдещите центрове за имунизиране.

Противниците му упрекват държавното управление, че с него орязват съществени човешки права и откриват „ корона тирания “.

От няколко дни в обществените мрежи се активизират последователи на ограниченията против коронавирусната пандемия, на тайните теории, антиваксъри и десни екстремисти за присъединяване в митинга. Денят беше избран като „ Деня Х “ и уредниците призоваваха за блокиране на Народното събрание.

За да не се пречи на работата на депутатите, полицията сложи ограждения към Бундестага./БГНЕС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР