Хиляди граждани и футболни фенове днес сбогуваха с големия играч

...
Хиляди граждани и футболни фенове днес сбогуваха с големия играч
Коментари Харесай

Хиляди се прощават с големия Чико

Хиляди жители и футболни почитатели през днешния ден сбогуваха с огромния състезател на Ботев и националния тим, който си отиде от този свят на 1 май, месец преди да навърши 78 години.

Динко Дерменджиев - Чико е епохална фигура във футбола ни, участник на три Световни шампионати за България, първенец с " жълто-черните " и треньор на футболния тим " Ботев ", както и на " Левски ".

Синът на умрелия - Димитър, дойде целият в черно, приятелите на татко му го прегърнаха един по един и показаха съболезнования, оповестява dir.bg.

На поклонението са Христо Бонев-Зума, президентът Петър Стоянов, вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов, шефът на Локо (Пд) Христо Крушарски, куп огромни персони от футбола, волейбола, баскетбола...

Феновете на Ботев пък се проведоха да се съберат в 12,30 ч на стадиона, известен в града като " Колежа ", с цел да изпратят Динко Дерменджиев.

Траурната върволица потегли от зала " Колодрума " и ще спре за малко пред стадион " Христо Ботев ", където последователите ще приветстват за последно Чико.

Опелото стартира в 13,30 часа в църквата " Св. Архангел Михаил " в централния гробищен парк в Пловдив.

" Аз се връщам доста години обратно - сподели Зума с насълзени очи. - Това бяха най-щастливите ни години, защото тогавашния народен тим с Чико, Тумби и Гунди, мачовете ни бяха като празници. Изпитвахме наслаждение и хората ни се радваха. Чико е ера за Пловдив и футбола.

Жалко, че си отиде от този свят. Няма да наподобява доста пресилено, че в случай че в околните 50 или 100 години извадим футболист, който да се приближи до качеството на Динко Дерменджиев, ще бъдем щастливи. Той е ера. И като другар беше доста добър, безрезервен.

Хората в Пловдив, без значение дали са локомотивци, маричани, спартаклии или ботевисти, съжаляват за неговата загуба. Много ми е мъчително. "

Президентът Стоянов, който бе един от първите пред залата за поклонението, също сподели няколко думи:

" Футболист и огромен пловдивчанин. Беше една от емблемите на Пловдив. Говоря по този начин, тъй като го познавам повече от 40 години, мога да кажа, че бяхме другари...

Видяхме се преди 4-5 месеца, беше още напълно във форма. Беше пресен, с хубаво възприятие за комизъм, както постоянно. Той няма по какъв начин да бъде пропуснат.

Бяхме горди, че хора като Динко, чест му прави на Христо Бонев, че е тук. Те останаха в Пловдив през годините. Беше доста съблазнително да отидеш в София, да играеш в ЦСКА или в Левски. За нас това беше значимо, за пловдивските хлапета, това беше доста значим образец. Бяха емблематични пловдивчани, като се изключи че бяха и огромни футболисти. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР