Хиляди германски ученици взеха участие в протестите Петъци за бъдеще

...
Хиляди германски ученици взеха участие в протестите Петъци за бъдеще
Коментари Харесай

Хиляди ученици протестираха срещу промените в климата

Хиляди немски възпитаници взеха присъединяване в митингите " Петъци за бъдеще " против климатичните промени в Берлин, за първи път съпроводени от родителите си, от учени и колоездачи в централния градски " Инвалиденпарк ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Според полицията в проявата в Берлин са взели присъединяване 5000 души. Подобни акции е имало и в други немски градове.

Въпреки ситния дъжд възпитаници от минимум 29 полски града излязоха на митинг в самодейността " Петъци за бъдеще " на шведската екоактивистка Грета Тунберг.

Според локалните медии близо 1000 млади стачкуващи са се събрали пред министерството на енергетиката във Варшава, след огласяно от мощна музика шествие през центъра на полската столица.

В австрийския град Брегенц 1500 възпитаници включиха по едно и също време алармите на мобилните си телефони, с цел да покажат, че " времето изтича " и настава моментът да се погрижим за климата, сподели уредникът на проявата Александра Зайбал.

В центъра на Виена се събраха близо 10 000 стачкуващи, протестиращи против бездействието на политиците по въпроса за климата.

" Всичко е поради парите, а не поради климата ", се оплака 15-годишният възпитаник Мориц.

В другия завършек на света, в Индия хиляди студенти в цялата страна пропуснаха учебните занятия през днешния ден, с цел да призоват към дейности за справяне с световното стопляне и замърсяването на природата, които засягат милиони индийци.

Най-масови бяха митингите в Делхи, Мумбай, Хайдерабад и Бангалор, измежду общо 36 града в цялата страна, където имаше сходни прояви.

Учениците скандираха лозунги с претенции държавното управление да спре потреблението на въглища и да предприеме ограничения против измененията в климата и замърсяването на въздуха. Тъй като митингите протичат в навечерието на парламентарните избори, един от издигнатите от учениците плакати гласеше: " Ако не дишаме, няма да гласуваме ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР