Хиляди френски учители излязоха на улицата в четвъртък в знак

...
Хиляди френски учители излязоха на улицата в четвъртък в знак
Коментари Харесай

Хиляди учители протестираха след самоубийство на колежка заради преумора ВИДЕО

Хиляди френски учители излязоха на улицата в четвъртък в символ на взаимност с шеф, който се самоуби във фоайето на учебното заведение си предишния месец, откакто се оплака в писмо от претоварване на работата, оставяща я "изтощена ".

Кристин Ренон лиши живота си предишния месец в учебното заведение си в Северен Париж единствено дни след разказване на натиска на работата си в писмо, оповестява БГНЕС.

Трагедията шокира учители, възпитаници и родители в Париж.

"Всички можем да се разпознаем в писмото ", сподели учителката Изабел на митинга пред централата на образованието за района Сена-Сен-Дени в северния Париж.

"Условията ни за работа са ужасни. Всеки би могъл да направи това, което направи тя ", сподели тя измежду стотици сътрудници учители, шефове и родители на възпитаници.

„ Аз съм Кристин Ренон “, гласеше надписът на плаката на Изабел, аналогично на лозунга „ Je suis Charlie “ (Аз съм Шарли), признат по целия свят след джихадистката офанзива против френското сатирично списание „ Шарли Ебдо “ през 2015 година



Друг протестиращ носеше картонена табела с надпис: „ Оставете ни да преподаваме “.

Служител в учебното заведение в Пантин откри тялото на 58-годишната Ренон във фоайето на 23 септември. Два дни по-рано Ренон беше написала писмо, адресирано до към 30 сътрудници, в което тя се оплаква от натрупването на „ отнемащи време задания “ и в детайли разказва „ изтощението си “.

Протестите в четвъртък бяха проведени, с цел да съвпаднат с погребението на Ренон. Около половината учебни заведения в департамента Сена-Сен-Дени бяха затворени.

Няколкостотин учители маршируваха пред отдела за обучение в град Лил.

В Лион няколко десетки учители резервираха минута безмълвие.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР