Хиляди енергетици затвориха Международен път Русе-Свиленград край гр. Гълъбово в

...
Хиляди енергетици затвориха Международен път Русе-Свиленград край гр. Гълъбово в
Коментари Харесай

Властта полудя! Ченгета смазват бунта на миньори и енергетици със сълзотворен газ и водно оръдие, има хора в болница

Хиляди енергетици затвориха Международен път Русе-Свиленград край гр. Гълъбово в символ на митинг против Териториалните проекти за обективен преход (ТПСП) и скоростното закриване на българската енергетика.

 

 

Справедливият яд на заетите в енергетиката ескалира в серия блокади, които през днешния ден затварят основни пътни артерии при Хаимбоаз, Е – 79 – пътен възел Бинека и пътен възел Даскалово, автомагистрала Европа при Драгоман и кръгово кръстовище на Дунав мост в Русе.

 

 

Полицията се закани, че праща сълзотворен газ и водни оръдия и към автомагистрала Е79, където на 2 съществени точки край Перник и Дупница има скупчване на коли на миньори и енергетици.

 

 

Енергетиците са безапелационни, че ще отстояват до край правото на обективен енергиен преход и  правото на труд. Решимостта им не се пречупи даже след заканите за безчовечен санкции от порядъка на 7000 лв., с които се пробваха да ги изплашен с цел да се откажат.

 

„ Нито крачка обратно няма да създадем до момента в който някой в тази страна не чуе и не извърши обещанията “, скандираха трудещите се в енергийния отрасъл.

 

Багери, самосвали, леки и тежкотоварни коли ще тръгнат за София другата седмица, в случай че никой не чуе енергетиците през днешния ден.  

 

“Пратиха ни полиция, жандармерия, пръскаха ни със сълзотворен газ. Малка е тази цена за огромната идея която отстояваме. Няма да ни уплашат. Повече ще ставаме ”.

 

„ Явно единствено държавното управление не схваща, че заплашва сигурността, стопанската система, хората Те какви цели считат че реализиран като и ни затворят “ бяха част от гневните мнения.

Тагове: ченгета бунт енергетици миньори сълзотворен газ водно оръжие протест
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР