Хиляди демонстранти, мнозина носещи испанското и каталунското знаме, се събраха

...
Хиляди демонстранти, мнозина носещи испанското и каталунското знаме, се събраха
Коментари Харесай

Призив за единство в центъра на Барселона

Хиляди стачкуващи, мнозина носещи испанското и каталунското знаме, се събраха в центъра на Барселона с апел за единение на Испания, съобщи Reuters.

Според барселонската полиция участниците в демонстрацията са 300 000. Каталунското гражданско общество, което провежда демонстрацията, както и първия митинг против отделянето на 8 октомври, твърди, че в събитието са се присъединили над 1 милион души.

Опозиционният водач в каталунския парламент Инес Аримадас от партията Сиудаданос взе участие в днешния поход и прикани за възобновяване на здравия разсъдък и демокрацията в региона.

Атмосферата е празнична, като мнозина приветстваха политици и представители на централните управляващи, включили се към шествието.

Лидери на партии, защитаващи испанското единение измежду ръководещите консерватори, либерали и социалисти се сплотиха под мотото "Ние сме Каталуния. Здрав разсъдък за взаимно битие ".

Някои от стачкуващите скандират "Пучдемон в пандиза ".



Испанското държавно управление в профил от служба каталунския министър председател Карлес Пучдемон и министрите му след оповестяването на независимостта в петък.

Испанският министър председател Мариано Рахой също по този начин разпусна районния парламент и разгласи избори в региона на 21 декември.





"Сега да, ще гласуваме ", скандират участниците в днешната проява, избухвайки в овации всякога, когато хепикоптер на националната полиция прелети на тълпата. Според уредниците задачата на марша е да отбрани испанското единение и да отхвърли "безпрецедентната офанзива в историята на демокрацията ".

Днешната акция на каталунци против отделянето от Испания е втората за месец. Преди три седмици друга демонстрация събра 350 000 участници съгласно оценки на полицията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР