Хиляди банкери, брокери и мениджъри на лични състояния прекараха последните

...
Хиляди банкери, брокери и мениджъри на лични състояния прекараха последните
Коментари Харесай

Банките умуват как да върнат служителите в офисите

Хиляди банкери, брокери и мениджъри на персонални положения прекараха последните няколко месеца по домовете си като организираха видеоконференции и съветваха клиентите си от приспособени в офиси кухни и стаи. Каква ще бъде работната среда оттук насетне към момента е въпрос без еднопосочен отговор, само че някои работодатели стартират да хвърлят внимателно светлина върху упованията си. И оферират разнородни решения, проследени от кореспонденти на организация "Блумбърг ".

"Голдмън Сакс груп ":

Инвестиционната акула от Уолстрийт е изпратила през последните седмици предложения на стотици старши чиновници да се върнат в лондонските си офиси. Компанията предлага в отговор ред тласъци: безвъзмездна храна, защитни комплекти и достъп до медицински грижи на място, въпреки че връщането по работните места е непринудено, оповестява на 27 август финансовият седмичник "Файненшъл нюз ". В особено изказване представител на "Голдмън Сакс " твърди, че съблюдава прецизно напътствията на английския кабинет по отношение на пандемията.

"Бенк ъф Ню Йорк Мелън корп. ":

Банката е разпоредила на болшинството от чиновниците си да продължат да работят отдалечено до края на годината, отлагайки за по-късен стадий предходните си проекти да върне част от личния състав през септември. Около 96% от жестоко 48 хиляди банкови служители работят отдалечено от март и ще продължат да го вършат най-малко до януари, съобщила на 26 август говорителка на компанията.

"Джей Пи Моргън Чейз ":

Банковият колос е споделил, че ще разреши на личния състав си да поделя работното си време сред наличие в офиса и работа от вкъщи. Това е удостоверил и Дениъл Пинто - основен изпълнитлен шеф на банката за корпоративни и капиталови услуги. Идеята е към една трета от чиновниците на ротационен принцип да работят отдалечено, като нито един от тях няма непрестанно да отсъства от офиса си.

"Ситигруп ":

След като през лятото върна към 5% от личния състав в централата си в Ню Йорк, "Ситигруп " отсрочи осъществяването на идентични проекти за чиновниците в щатите, където пандемията не отслабва, в това число Тексас и Форида. Неотдавна групата е уведомила работещите в Северна Америка, че висшият мениджмънт ще изследва данните за районната заболеваемост след Деня на труда през септември, с цел да направи график за отваряне на офисите.

"Барклейз ":

Около 69 хиляди чиновници на английския заемодател ще работят отдалечено най-малко до края на септември. Банката ще ги осведоми персонално кой по кое време да се явят на работните си места като датите евентуално ще се разпределят в няколко месеца от октомври нататък. В изявление за организация "Блумбърг " през юли основният изпълнителен шеф на "Барклейз " - Джес Стейли - е споделил, че е "важно хората да се върнат дружно като физическа група ", само че е подчертал, че здравето и сигурността би трябвало да са водещи. Поради което не е определил прецизен график.

"Бенк ъф Америка корп. ":

Вторият по величина щатски заемодател ще стартира да връща чиновниците в офисита си поетапно след Деня на труда на 7 септември, като за задачата ще изпраща 30-дневни предупреждения. Първоначално процесът ще е стеснен и съгласуван с внимателния метод на банката. Завръщането на работа ще се реализира по друго време и метод според от длъжността, департамента и местоработата. Бизнес пътуванията са неразрешени до 7 септември, в случай че не бъдат утвърдени от член на висшия мениджърски екип. Забранено е и провеждането на разнообразни събития и събирания.

"Оувърсий-Чайниз бенкинг корп. ":

Втората по величина банка на Сингапур няма целеви процентен дял на хората, които да работят в офисите. В момента малко под 60% от личния състав са по работните си места. Тази численост е избрана посредством оценка на услугите, на работните функционалности и на процедурите по обслужване на бизнеса и на самостоятелните консуматори, както и на риска, произлизащ от COVID-19 за съоветния чиновник и за фамилията му.

"НатУест груп ":

Британският заемодател разгласи през юли, че 80% от личния състав ще продължи да работи отдалечено до 2021-а, като по този метод удължи авансово избрания до септември "карантинен " период. Решението визира близо 50 хиляди чиновници. "

Шрьодерс ":

Лондонският управител на активи заяви през август, че "възприема непрестанно еластичен работен развой ". Промяната ще улесни личния състав от съвсем 5 хиляди души да си останат по домовете когато се постанова и ще облекчи условията за количеството присъствени в офисите или включени към работните системи работни часове. Този режим се отнася за чиновниците на компанията по целия свят, само че въпреки всичко ще зависи от работните им отговорности.

"Стандард лайф Абърдийн ":

Базираната в Единбург компания възнамерява да разреши на дребна част от личния състав да се върне на работа през идните месеци, като болшинството чиновници ще продължат да работят от домовете си най-малко до края на годината.

"Ай Джи груп холдингс ":

Платформата за търговия на финансови деривативи няма да изисква от личния състав си да се върне на работа най-малко до началото на 2021-а, съобщил в паметна бележка на 26 август основният действен шеф Йон Ноубъл. Компанията ще преразгледа решението си при започване на идната година. За тези, които се върнат в офисите, ще бъдат основани системи за еднопосочно придвижване, по-малко работни места и заседателни зали.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР