Хигиената след секс е нещо изключително важно, което много двойки

...
Хигиената след секс е нещо изключително важно, което много двойки
Коментари Харесай

Всичко, което задължително трябва да знаете за хигиената след секс

Хигиената след секс е нещо извънредно значимо, което доста двойки би трябвало да имат поради, с цел да избегнат избрани инфекции. Макар да са по-често срещани при дамите, не е изключено да обиден и мъжете.

Често жените могат да развият вагинални проблеми, тъй като неприятната хигиена след интимна среща е един от задействащите фактори. И по този начин, какво да извършите, с цел да ги избегнете? Какви са хигиеничните привички, които би трябвало да съблюдаваме след полов контакт? Нека ви разкажем в детайли всичко по тематиката.

В огромна част от случаите гениталните инфекции се дължат на неприятни хигиенични привички. Бактериите, вирусите и гъбичките могат елементарно да нападат, когато не се обърне внимание на чистотата. Следователно, като цяло се предлага следното:
Къпете се преди и след полов акт .Ежедневно сменяйте интимното си долни дрехи.Избягвайте полови връзки, в случай че имате генитална зараза.Избягвайте да имате голям брой полови сътрудници.
В допълнение към тези препоръки има и други точки, които би трябвало да се вземат поради. 

Един от основните моменти за добра хигиена след секс е уринирането, защото това оказва помощ за елиминирането на бактериите, които могат да се предадат по време на сексуален контакт. Също по този начин се предлага да се пие задоволително вода, защото това, като се изключи че хидратира тялото, способства за по-честото уриниране.

Уринирането може да помогне за елиминирането на бактериите, открити в пикочните пътища на дамата, и по този начин намалява риска от цистит. Разбира се, не става въпрос за усвояване на течности в несъразмерни количества, тъй като това може да бъде нездравословно.

При мъжете уринирането може да способства за попречване на полово излъчен уретрит, породен от същия контакт.

Други рекомендации за хигиена след секс:
Препоръчва се измиване на ръцете, лицето или всяка друга част от тялото, която освен гениталиите може да е била в контакт с половите органи.Използвайте специфичен сапун за интимната зона.Използвайте овлажняващи гелове в интимната зона.Ако се употребява сапун, той би трябвало да е безпристрастен, с цел да се избегне раздразнение.Избягвайте несъразмерното миене с артикули, които могат да навредят на интимната зона, като гелове за тяло, които не са характерни за гениталиите. Те трансформират pH на вагиналната област и могат да причинят сухота и други пострадвания.Използвайте интимни облекла от памучни материи и избягвайте тези, които са синтетични или доста тесни, защото те провокират по-голямо изпотяване, а това променя вагиналната микробиота.Също по този начин е целесъобразно да имате уравновесена и здравословна диета.Поддържайте добра хигиена на съня, защото това също въздейства върху половото здраве.
Освен предходните оферти, е значимо да запомните, че в тази ситуация при жените не е целесъобразно да имате полови връзки, в случай че няма задоволителна стимулация. Без положително смазване са вероятни пострадвания на гениталната лигавица. В случаи на сухота можете да използвате лубриканти. Въпреки това е целесъобразно да изберете меки формули, без дразнещи съставни елементи.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР