Хич няма нужда да ни обяснявате колко вкусна е тортата

...
Хич няма нужда да ни обяснявате колко вкусна е тортата
Коментари Харесай

Страшно вкусна морковена торта

Хич няма потребност да ни обяснявате какъв брой вкусна е тортата - ние си знаем, само че постоянно може да ни почерпите с едно парче от вашата

Необходими Продукти

част 1


● ябълковo пюре - 1¼ ч.ч. неподсладено, бананово пюре (или олио)
● захар - 2 ч.ч. тънък кристал
● яйца - 3 бр., на стайна температура

част 2


● брашно - 2 ч.ч. универсално
● сода за самун - 1 ч.л.
● бакпулвер - 1½ ч.л.
● сол - ½ ч.л.
● канела - 1 ч.л.

част 3


● моркови - 2 ч.ч. настъргани
● кокосови стърготини - 1 ч.ч. пълномаслени
● орехи - 1 ч.ч. нарязани
● ванилия - 1 ч.л
● ананас - 1 ч.ч. сплескан от консерва (леко изцеден)

крем


● краве масло - 1 ч.ч. (омекотено)
● крема сирене - 450 г (омекотено)
● маскарпоне - 1 кутийка, от дребните
● ванилия - 2 с.л.
● пудра захар - на усет

глазура


● сладко от портокали - 1/2 бурканче (по желание)
● шоколадов кувертюр - 200 г
● мляко - 60 мл или сметана

Начин на подготвяне

Смесете ябълковото пюре с фината захар и яйцата и разбъркайте добре с телена бъркалка. Вместо ябълково пюре може да ползвате пюрирани банани или олио или микс от двете, като ви предлагам количеството олио да е допустимо минимум, тъй като след това ще се усеща в блата.

Добавете пресятото брашно със содата, щипка сол, калета и бакпулвера. Разбъркайте до еднородност.

Следва да добавите настърганите моркови, нарязаните орехи, кокосовите стърготини и намачкания ананас от консерва. Объркайте добре.

Разделете сместа на 3 равни елементи и изпечете 3 блата за торта в тава с хартия за печене - леко намазнена. Готовите блатове охладете върху решетка.

За крема разбийте кравето масло с пудра захар на усет, до момента в който бухне, последователно добавяйте крема сиренето и маскарпонето и доразбийте. Може да не добавяте маскарпоне, а да го замените с 200 мл разрушена сладкарска сметана. Лично аз желаех повече крем и сложих и трите - крема сирене, маскарпоне и бита сметана.

Сложете първия блат в уместно плато/чиния и го намажете с поразтопено сладко от портокали - моето е домашно и не участва като артикул в истинската рецепта, само че аз взех решение да овлажня в допълнение блатовете с него. По предпочитание пропуснете сладкото или може да го замените със сладко от кайсии - доста подхожда на морковената торта.

Намажете блата с част от крема и процедирайте по този начин с останалите блатове. На мен не ми се получи да изравня тортата, тъй като блатовете са много влажна и не са податливи на леко изрязване. Измажете извън цялата торта с млечния крем.

Разтопете шоколада с млякото или сметаната, леко охладете и залейте от горната страна шоколадовата глазура. Ганашът също не е част от истинската рецепта, тъй че може и да минете и без него.

Украсата на тортата е по избор - аз щприцовах сметанови розички, може да я украсите единствено с орехи, настърган шоколад - проявете фикция и направете декорация съгласно мотива, за който приготвяте тази ужасно вкусна морковена торта.

Броят части зависи от това какъв брой огромна е формата, в която печете блатовете - моята беше 28 см.

Тортата наподобява трудоемка, само че не е по този начин - елементарно се подготвя и само би трябвало да отделите малко повечко време. Но, както се досещате - струва си всяко парче.

Приготвих тази морковена торта за рожден ден на мой непосредствен, само че я разрязаха небрежно, преди да мога да направя по-добри фотоси на цялата торта.

Инфо: momontimeout.com

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР