Хибридната работа – в офиса и отдалечено – може да

...
Хибридната работа – в офиса и отдалечено – може да
Коментари Харесай

ИТ лидерите: Хибридната работна сила е тук, за да остане


Хибридната работа – в офиса и отдалечено – може да е от изгода и за работодателите, и за чиновниците
(снимка: CC0 Public Domain)

Преходът към хибриден модел на работа, който се наложи като нещо изключително около C ovid-19, към този момент е набрал висока скорост – и вероятно ще остане трайно като модел на действие за доста бизнеси. Ползите включват явни преимущества — понижен риск от разпространяване на вируси измежду сътрудници и клиенти — само че и някои непредвидени изгоди: чиновниците оповестяват за по-голямо задоволство от работата от вкъщи. Ако прибавим и обстоятелството, че отдалечената работа може да бъде от изгода и за чиновниците, като понижи режийните, пътните разноски и усили продуктивността, наподобява ясно, че хибридният модел на работа ще остане прелъстителен задълго.

Наскоро едно световно изследване на хибридната работа, оповестено от Riverbed и Aternity, акцентира този факт. Сред 1500 ИТ и бизнес водачи по целия свят 83% имат вяра, че най-малко 25% от работните места ще останат хибридни след пандемията. Почти половината (42%) са уверени, че по-голямата част от работното място ще бъде хибридно след Covid-19.

Проучването преглежда задълбочено аргументите за тези констатации и за какво ИТ водачите би трябвало да им извърнат внимание. Според резултатите, оповестени от, основна изгода от хибридната работа (посочена от 94% от респондентите) е, че този модел може да бъде берекет за привличане на гении и опазване на конкурентоспособност. Наред с това 84% от интервюираните чакат, че хибридният модел като цяло ще има позитивно влияние върху обществото.

Но по какъв начин да реализираме сполучлив хибриден работен модел? Според изследването, организациите би трябвало да извърнат внимание на човешките и софтуерните бариери. Те включват:

Наред с това видимостта „ от край до край ” и киберсигурността би трябвало да станат главен приоритет. 57% от респондентите считат, че това е най-голямото предизвикателство на хибридното работно място. Цели 93% от ИТ и бизнес водачите споделят, че видимостта „ от край до край ” е сериозна част от тяхната тактика за киберсигурност, а 64% считат, че пробивите в киберсигурността, породени от пропуски в тази област, е „ съществено разрушително или унищожаващо бизнеса събитие ”.

Според ИТ водачите, има пет огромни провокации пред наблюдението на сигурността:

Инвестициите в технологии през идващите 12 до 18 месеца, съгласно ИТ водачите, ще включват всичко – от средства за по-добра видимост на мрежата и продуктивността на приложенията (38%) до приложения или решения за ускорение на мрежата (37%) и вложение в средства за мониторинг на така наречен „ потребителско прекарване ” (35%).
още по тематиката
„ Достигнахме сериозен миг във времето, когато се изисква високопроизводително хибридно работно място, с цел да могат организациите да преминат към идващото равнище на задоволеност на чиновниците и клиентите и резистентен финансов триумф ”, споделя Дан Смут, президент и основен изпълнителен шеф на Riverbed | Aternity.

Въпреки че хибридният модел наподобява сякаш е бъдещето, не всички чиновници са готови. По-малко от една трета (32%) се считат за изцяло готови за работа при новия модел на деяние. Психологическите резултати също би трябвало да се вземат поради: някои чиновници, които най-вече работят от у дома, могат да се сблъскат с отрицателни последствия, създавайки „ двустепенна ” подчиненост в офиса. Настоящото изследване акцентира този проблем – 88% от респондентите се тормозят от „ цифровото противоречие сред работещите в офиса и отдалечените чиновници ”.

Независимо от това 89% от ИТ водачите предвиждат нарастване на вложенията в технологии, които поддържат хибридните чиновници, през идната година. „ Това, което е доста ясно, е, че организациите би трябвало да влагат в технологии за модернизиране на своите ИТ среди, с цел да извлекат оптимални изгоди от хибридната работа, а незадоволителното вложение може да има тежки последствия ”, обобщава Смут.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР