Хей, някога говорили ли сте за нещо и после да

...
Хей, някога говорили ли сте за нещо и после да
Коментари Харесай

Телефоните ни „подслушват“ и ни пускат реклами на неща, за които си говорим

„ Хей, в миналото говорили ли сте за нещо и след това да сте виждали реклама за него? “ Ние сме момчетата. Това сме ние. Ние разпространяваме технологията “. Това се хвалят на уеб страницата си и в подкаст от дребната компания, основана в Ню Хемпшир, MindSift, предава 404media.co. Това е следващ случай, който удостоверява теорията, че микрофоните на мобилните ни телефони са включени, даже и когато не ги използваме. И събраната информация от ежедневните ни диалози се продава на компании и рекламни организации за по-точното ориентиране на реклами.

Подобни изказвания е имало и за други компании в рекламния бранш, като да вземем за пример Cox Media Group (CMG).

MindSift обаче по-подробно показват услугата си. Те разкриват пред евентуални свои клиенти, че получават достъп до този вид данни посредством различен снабдител, който не посочват.

„ За благополучие, успяхме да се докопаме до технологията от доста дълготраен сътрудник и в този момент предоставяме това на дребни, междинни и даже огромни предприятия “, хвали се Анди Галешахи, един от съоснователите на компанията.

Уебсайтът на MindSift не е изключително явен за това по какъв начин работи технологията, само че се споделя, че крайният краен артикул на MindSift е лист с „ подготвени купувачи в действително време “ на база оценени „ милиони данни от микрофони на устройства. “

„ Чрез потребление на гласови данни, нашата технология е в положение да реализира по-задълбочено схващане на потребителското държание и планове. След това тази информация може да се употребява за даване на персонализирано и уместно рекламно наличие “, споделят още от компанията.

„ Имаме достъп до нещо доста особено, това ще ви разреши да изстискате максимума от вашата реклама, като знаете кой желае тази услуга въз основа на действителните им потребности, като те са квалифицирани. Да кажем, че някой споделя „ Покривът тече “ покрай телефона си, то вие към този момент знаете, че индивидът има течащ покрив “ и можете да се свържете с него персонално. „ Хей, предлагам покрив “... Т.е сервирате им реклама непосредствено във Фейсбук или Instagram тъкмо когато изразят тази потребност. Не се срамувайте от технологиите. “

„ Това може да звучи зле. Може да звучи като „ О, те ни шпионират “, разяснява още Савидж. „ Зловещо е, ново е, знаете ли. Тези технологии ви слушат, само че ви оказват помощ да получите реклама, която е подбрана съгласно това, което в действителност желаете, от което в действителност се нуждаете “, споделя той.

През последните дни MindSift изтри този раздел и други от уеб страницата си. Изтритите секции съдържаха хипотетични рекомендации от клиенти на MindSift. Те включват Tulley BMW, Hotels.com, Apartments.com, Senco Home Improvements и Mothers Against Drunk Driving (MADD).


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР