Херцогът на Единбург и съпруг на британската кралица Елизабет ІІ

...
Херцогът на Единбург и съпруг на британската кралица Елизабет ІІ
Коментари Харесай

Великобритания скърби за смъртта на принц Филип

Херцогът на Единбург и брачен партньор на английската кралица Елизабет ІІ – принц Филип, умря на 99-годишна възраст, оповестиха от Бъкингамския замък в петък.

" С дълбока тъга Нейно Величество кралицата разгласи гибелта на своя обичан брачен партньор – Негово Кралско величество принц Филип, херцог на Единбург. Негово Кралско величество си е отишъл умерено тази заран в двореца Уиндзор ", показва се в изказването, което по остаряла традиция беше окачено в рамка на оградата на Бъкингамски замък.

" Днес се молим с Нейно Величество Кралицата, изричаме своите съболезнования на нея, на цялото семейство и благодарим – като нация, като кралство, за изключителния живот и работа на принц Филип- херцогът на Единбург ", съобщи английският министър председател Борис Джонсън. Той означи, че кралското семейство е изгубило освен толкоз обичана и високо уважавана социална фигура, само че и предан брачен партньор, горделив и обичащ татко, дядо, а в последните години и прародител.

Премиерът цитира думи на кралицата от преди време, че страната дължи на брачна половинка ѝ доста и " това би трябвало да се знае ".

Джонсън сподели още, че принц Филип е оформил и въодушевил живота на безчет младежи посредством безусловно десетките хиляди събития, на които той е поддържат техните очаквания и окуражавал техните упоритости.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР