Херсон. Най-малко 15 души са били ранени в понеделник в

...
Херсон. Най-малко 15 души са били ранени в понеделник в
Коментари Харесай

ТАСС/УНН: Украйна с нови удари от HIMARS по Антоновския и Каховския мост на Днепър

Херсон. Най-малко 15 души са били ранени в понеделник вследствие на обстрел на Антоновския мост в Херсонска област от въоръжените сили на Украйна с РСЗО HIMARS, оповестява пред ТАСС представител на локалните служби за незабавна помощ.

„ Около 13 часа на 22 август, с цел да попречат на работата по възобновяване на пътното платно, украинските войски нападнаха с американските ракетни системи HIMARS мястото на ремонтните работи на Антоновския мост. Броят на ранените вследствие на украински експанзия е минимум 15 души (цивилни чиновници от локалния ремонтно-възстановителен екип.) Няма загуби измежду хората, които обезпечават прекосяването на популацията през Днепър, както и жителите на ферибота “, споделя източникът.

Според изказване на ръководителя на пресцентъра на Силите за защита „ Юг “ Наталия Гуменюк, представено от организация УНН , Въоръжените сили на Украйна „ коректират “ ремонтните действия на руснаците на Каховския мост. Ударите са ориентирани против ремонтната техника, която съперниците употребяват, с цел да поправят вредите от предходните ракетни офанзиви.

„ Продължаваме да поддържаме огневи надзор над транспортните артерии. По-специално в окупираната територия, защото осъзнаваме, че посредством тях врагът ще се опита да изведе избрани запаси. Вчера постоянни удари бяха нанесени на Каховско направление, моста. Разбира се, това хидротехническо оборудване е комплицирано, тъй че нашата артилерийска работа там е много филигранна, ориентирана особено към заличаване на проектите на съперника да употребява това оборудване за себе си. Коректираме техните по този начин наречени ремонтни действия, т.е. това са удари против ремонтното съоръжение, което носят там, и върху плочите, чиито дупки се пробват да поправят “, сподели Гуменюк.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР