Хепатит с неизяснен произход, който разболява сериозно деца, притеснява сериозно

...
Хепатит с неизяснен произход, който разболява сериозно деца, притеснява сериозно
Коментари Харесай

НОВА ЗАРАЗА: Мангъров: Хепатитът с неясен произход протича тежко, но е много рядък

Хепатит с неуточнен генезис, който разболява съществено деца, тормози съществено здравните управляващи по света. Откритите случаи в 14 страни вървят към 200. Най-много те са във Англия. Темата за за новия тип хепатит и по какъв начин можем да се предпазим разяснява инфекционистът и педиатър доцент доктор Атанас Мангъров в ефира на Нова.

„ До момента в света имаме към 180 случая на този хепатит при деца до 16 година Те нямат други болести. При тях не се откриват някои от до момента известните причинители на хепатит.

Това са случаи на хепатит, породен от незнаен вирус, който е мощно неавтоимунен.

До момента в света имаме към 180 случая на този хепатит при деца до 16 година Те нямат други болести. При тях не се откриват някои от до момента известните причинители на хепатит.

Това са случаи на хепатит, породен от незнаен вирус, който е мощно неавтоимунен.

При следените деца към 10 на 100 са стигнали до чернодробна трансплантация, което значи, че са развили остра чернодробна недостатъчност”, съобщи Мангъров

„ Явно имаме заболяване, което е за момента e с незнаен извършител. То протича тежко, само че е доста рядко. За момента учредения за безпокойствие няма”, добави той.

По думите му би трябвало да се съблюдават обикновените ограничения за персонална хигиена.

„ Първите научни известия за такива случаи на хепатит са от април тази година от разнообразни страни от Западна Европа и САЩ”, сподели пък шефът на СБАЛ по детски заболявания „ Проф. Иван Митев “ Благомир Здравков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР