Хебър Пазарджик публикува в официалния си сайт позиция, с която

...
Хебър Пазарджик публикува в официалния си сайт позиция, с която
Коментари Харесай

НАП запорира сметките на Хебър

Хебър Пазарджик разгласява в формалния си уебсайт позиция, с която анонсира, че е заставен " да нападна " лиценза на Ботев Пловдив.

Причината за това са неплатени траншове по договорката за нападателя Георги Николов. Таранът мина на Колежа през зимния трансферен прозорец, а Хебър би трябвало да получи два транша, които са общо 150 хиляди евро, по прехвърлянето на българския нападател.

Ето какво написаха Хебър:

Ръководството на ФК Хебър се принуди да започва процедура за правосъдно събиране на неплатените от ФК Ботев траншове по прехвърлянето на Георги Николов. До крайната стъпка се стига, откакто пловдивския клуб не съблюдава крайният период (6 март 2024 г.) по подписаното единствено преди 12 дни в допълнение съглашение. С него шефовете на " канарите " получиха пролонгация за погасяване на забавените два транша (общо 150 000 евро) по контракта за трансфер на Георги Николов.

При по този начин създалата се нова обстановка Ботев към този момент дължи на Хебър цялата контрактувана в договора сума от 200 000 евро, която при естествени условия трябваше да се заплати на 3 разнообразни транша – до 1 февруари 2024 година (100 000 евро), до 29 февруари 2024 година (50 000 евро) и до 30 юни 2024 година (50 000 евро). Предсрочно изискуемите средства ще бъдат индексирани с 20% наказателна клауза за неспазване на съглашението, като по този метод Ботев ще би трябвало да заплати главиница от 240 000 евро. Към нея след издаването на Заповед за парично осъществяване от Районния съд в Пазарджик и следващ Изпълнителен лист ще се прибавят и още разходи – 4% за Държавна такса върху претендираната сума, правни възнаграждения и други, които в края на краищата ще бъдат платими от ФК Ботев.

Отделно от това пазарджиклии изпитват и съществени финансови усложнения, които препястват естественото действие на клуба. Междувременно, през вчерашния ден, откакто не получи заплащания по стихотворец ангажимент към данъчно-осигурителната система, Национална агенция за приходите – Пазарджик наложи запор по банковите сметки на Хебър. С неизпълнението на поетите си финансови задължения към пазарджишкия клуб, от Ботев (Пловдив) към този момент действително слагат под риск приемането на спортно-състезателен лиценз за идващото състезание на ФК Хебър. Голям проблем с лицензирането за спортната 2024/25 година обаче се обрисува и пред Ботев, тъй като съгласно нормативите на БФС всички контракти подписани до края на месец февруари подлежат на заплащане най-късно до 31 март.

При неспазване на това изискване неточният длъжник остава без лиценз за идното състезание, сочи условие на Лицензионната комисия.

 

 

Водещи вести
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР