Heartstopper: „Как сериалът ми помогна да разкажа за моята сексуалност в по-късен живот“

...
Избягалият хит на Netflix Heartstopper беше огромен хит сред тийнейджърите,
Коментари Харесай

Избягалият хит на Netflix Heartstopper беше огромен хит сред тийнейджърите, когато първият сериал излезе последно година.

Но въпреки че може да е бил насочен към по-млада аудитория - точно като изключително популярната едноименна поредица от графични романи на Алис Осеман - в крайна сметка той имаше много по-широка привлекателност .

Серията се съсредоточава около процъфтяващата еднополова връзка между приятели от училище Чарли Спринг (Джо Лок) и Ник Нелсън (Кит Конър).

Сюжетът проследява излизането на Ник, когато той осъзнава, че е бисексуален, а втора серия, която излиза в Netflix в четвъртък, ще проследи задълбочаващата се романтика между Чарли и Ник.

За младата ЛГБТК+ общност, Heartstopper е за представяне, идентичност и първа любов, докато шоуто се занимава и с други проблеми на тийнейджърите, като тормоз и проблеми с приятелството.

По-възрастните зрители също бяха привлечени от сериала с неговите универсални теми и носталгия по розовите училищни дни (дори и да не винаги са били толкова розови).< /p>

За някои обаче това е имало по-дълбок ефект.

Фиона - не е истинското й име - казва, че сериалът й е помогнал да разкрие сексуалността си за първи път, когато е била на 40 години.

"Казването, че Heartstopper ме накара да разбера, че съм бисексуален, е малко опростяване. Вероятно е имало част от мен, която винаги е знаела, но всъщност не е знаела как да го обознача, защото нямаше хора, които говореха за бисексуалност, когато растях“, обяснява тя.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР