Хасковският окръжен съд не даде ход на делото в разпоредително

...
Хасковският окръжен съд не даде ход на делото в разпоредително
Коментари Харесай

По съкратената процедура: Убиецът на 16-годишните Никол и Даяна готов да признае вината си

Хасковският областен съд не даде ход на делото в разпоредително съвещание за злополуката край ханче Клокотница, при която на 29 юли 2016 година починаха 16-годишните Никол Щерева и Даяна Янакиева. Причината за това е, че подсъдимият Делян Димов Делчев не е получил дубликат от обвинителния акт. Той не е бил открит на адреса си, тъй като е имал пътувания за лекуването на болно дете.


Обвинителният акт му бе връчен през днешния ден от съдията-докладчик по делото Миглена Тянкова, оповестява Haskovo.info.

Шофьорът на черното Ауди Делян Делчев, който тогава удари мотора на девойките, които починаха на място, е упрекнат в причиняване на гибел по несъобразителност на повече от едно лице, като е нарушил закона за придвижване по пътищата – карал е с превишена скорост.



Като частни обвинители през днешния ден бяха конституирани родителите на починалите девойки – Ива и Милен Янакиеви и Магдалена и Антон Щереви.

Делото бе отсрочено и планувано за 15 март. Извън протокола, юристът на Делчев съобщи, че подсъдимият е подготвен да признае виновността си. В подобен случай делото ще върви по съкратеното произвеждане, без разпит на очевидци и се чака да завърши с присъда още на 15 март.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР