Хърватският министър на регионалното развитие и фондовете на ЕС Габриела

...
Хърватският министър на регионалното развитие и фондовете на ЕС Габриела
Коментари Харесай

Хърватска министърка блъсна момиче, шофирайки с изтекла книжка

Хърватският министър на районното развиване и фондовете на Европейски Съюз Габриела Жалац заяви, че под натиска на обществеността е подала оставка пред министър-председателя Андрей Пленкович. Това става откакто в събота заран, при шофиране със удостоверение за ръководство с изминал период, Жалац удари момиче и му нанесе тежки пострадвания.

 © Архив
Министърът заяви пред кореспонденти в Загреб, че е говорила с Пленкович незабавно след случая и е подала оставката си. " Подадох оставка от морални и всевъзможни други аргументи ", сподели Жалац и добави, че безусловно признава всичко, което се е случило този ден.

" Това, което се случи с мен в събота, не бих желала да се случва на никого. Отидох до магазина, когато пред автомобила ми изскочи момиче. Аз го ударих, след което незабавно му помогнах доколкото можех. Повикахме полиция и Бърза помощ и я отведохме в болничното заведение във Винковци и оттова в Осиек ", изясни хърватският министър.

Що се отнася до шофьорската брошура, тя сподели, че защото не кара постоянно, не е проверила периода и не е видяла, че е невалидна от 2016 година, само че че това не я оправдава.

Жалац се извини на хърватската общност, че заради неведение е карала без годна шофьорска брошура.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР