Хърватският министър на отбраната Иван Анушич отговаря за определянето на

...
Хърватският министър на отбраната Иван Анушич отговаря за определянето на
Коментари Харесай

Хърватия въвежда задължително едномесечно военно обучение

Хърватският министър на защитата Иван Анушич дава отговор за определянето на един месец наложително военно образование след довеждане докрай на гимназията, в което всеки ще премине образование по първа помощ, оръжия, нуклеарна и химическа отбрана, оповестява Telegrafi.

„ В подтекста на заканите за сигурността, които съществуват по света, не е неприятна концепция Министерството на защитата да излезе от това, което към този момент се прави във връзка с концепцията с тези, които са доброволци в армията, и да приготви идея за по-кратки курсове, тъй че по-голям брой хора да могат да се срещнат с главните умения, които по-младото потомство няма. От известно време беседвам с министрите Анушич, Божинович и Медвед по тази тематика и ние дадохме на Анушич мандат излезе с избрана идея “, сподели хърватският министър председател Андрей Пленкович.

Все още не е известно по какъв начин ще наподобява тази идея. Очаква се обаче да се основава на концепцията за главно военно образование, която тогавашният министър на защитата Дамир Кръстичевич, в този момент консултант по защитата на министър-председателя, искаше да показа през 2017 година

Тогава тя се основаваше на доброволчеството, а през днешния ден може би би трябвало да бъде оповестена за наложителна.

В обстановка, в която молбите за доброволна военна работа понижават, е мъчно да се чака младежите в Хърватия непринудено да подадат молба за посещаване на едномесечен летен или зимен боен лагер.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР