Хърватия е последният полуфиналист на Световното първенство по футбол 2018,

...
Хърватия е последният полуфиналист на Световното първенство по футбол 2018,
Коментари Харесай

Дузпи изхвърлиха Русия, Хърватия ще спори за място на финала

Хърватия е последният полуфиналист на Световното състезание по футбол 2018 , откакто в най-интересния, трагичен и динамичен дуел стигна до триумфа след дузпи против домакина Русия. В постоянното време двата тима си вкараха по един гол, а в продълженията драмата беше цялостна, откакто първо Вида означи гол в 100`, само че 5` преди края Фернандес се разписа - 2:2 и дузпи.
В тях Субашич избави две дузпи, а при последната Ракитич беше прецизен и след 4:3 при осъществяванията на 11-метрови наказателни удари " шахматистите " се добраха до полуфинал.
Въпреки че хърватите имаха превес в мача, " Сборная " първа стигна до попадение. При привидно безобидна обстановка в 31` Черишев овладя и стреля от 20 метра, пращайки топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата, защитавана от Субашич.
В 41` обаче с блестяща акция по лявото крило Хърватия изравни. Перишич пропусна за Манджукич, който проби до наказателното поле и достави топката съвършено за Крамарич, който с глава се разписа за 1:1.
Всико можеше да бъде решено от Перишич в 71`, когато той се озова на съвършена позиция и можеше да осъществя гол, само че той нацели гредата. Така резултатът остана неизменен, а двата тима влязоха в продължения - за втори следващ мач и за двата отбора.
В 100` Дамагой Вида засече центриране на Модрич от корнер, влезлият наложително на терена Чорлука залъга, че ще играе с коженото кълбо, което се оплете в мрежата зад Акинфеев. В 115` обаче изненадващо десният защитник Фернандес се извиси над всички при центриране на Дзагоев и с глава върна равенството - 2:2.
Всичко най-интересно от успеха на Хърватия над Русия четете в SportLive.bg .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР