Харманли отбеляза днес 510-годишнината от основаването си и Деня на

...
Харманли отбеляза днес 510-годишнината от основаването си и Деня на
Коментари Харесай

Харманли отбеляза тържествено 510 години от създаването си

Харманли означи през днешния ден 510-годишнината от основаването си и Деня на Харманли. Днес се празнува и 185 години от освещаването на остарялата черква "Свети Атанасий ", знак на националната еднаквост, обединител на държавната власт, православната религия и харманлийци.

Празникът стартира с видео лъчение в страницата на община Харманли на тържествена Света литургия и молебен за благопреуспяването на Харманли, отслужена от архиерейския наместник на духовната околия Живко Петров и йеромонах Максим, оповестиха от локалната администрация. По-късно с публично послание кметът Мария Киркова е поздравила своите съграждани.

Във виртуалното пространство ще протече Денят на Харманли на следващия ден

"Гордеем се с 510-та годишнина на града ни и с достойните каузи на нашите предшественици. Защото това, което е в този момент Харманли е съградено с многолетните старания на генерации преди нас. Изразявам благодарност и почитание и към всички вас - днешните поданици, които с труда си утвърждавате Харманли като хубав и актуален български град ", е декларирала в обръщението си Киркова. Тя е допълнила, че градът живее с пулса и фантазиите на всеки негов гражданин и без значение от провокациите на времето, погледът в бъдещето е с позитивизъм и вяра.

По традиция на 2 май бе връчен и почетният знак на Харманли, осведомиха още от общинския пресцентър. По предложение на кмета, в поддръжка на концепцията на клуб "Възрожденец ", тази година званието "Почетен жител на Харманли " е било присъдено на доцент доктор Живко Колев, който през 2003 година основава Неврологично поделение в локалната болница.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР