ХАРМАНЛИ Музей с реликви на голямата българска звезда Христо Стоичков

...
ХАРМАНЛИ Музей с реликви на голямата българска звезда Христо Стоичков
Коментари Харесай

Правят музей на Христо Стоичков в Харманли

ХАРМАНЛИ

Музей с реликви на огромната българска звезда Христо Стоичков и други известни спортисти на града ще бъде спретнат в една от двете зали на новия стадион “Хеброс ” в Харманли. Съоръжението, чието създаване следва, ще се трансформира в многофункционален състезателен комплекс. Там ще могат да се упражняват разнообразни типове спорт. Неговата реорганизация към този момент е в ход и откакто приключи, градът ще разполага с две модерни и съвременни зали и нов стадион. В залата до музея ще могат да бъдат водени конференции. На стадион „ Хеброс ” ще могат да се организират интернационалните надпревари и събития от културен темперамент. Срокът за довеждане докрай построяването на спортния комплекс е до края на годината. 

Известната като борцова зала ще се трансформира в лекоатлетическа зала за тренировки.
Нейната архитектурата ще се резервира, като се употребяват същите строителни материали. Ще бъде разширена до 71 метра и ще доближи до оградата на улица „ Васил Левски “. Това е за, с цел да има писта с дължина 60 метра. Основното равнище планува пистата да е с 4 коридора. Ще има ров за дълъг и троен скок, което е в съгласие с треньорите. Обособено място за висок скок също е планувано. Тъй като се получава огромна денивелация в североизточната й част изпод ще се оформят две пространства, които ще бъдат приспособени за прилагане за тренировки по битка и кудо.
Голямата зала е ще е по този начин направена, че сред сегашната и новата ще има повдигаща бариера, с която се цели в случай че трениращите са по-малко да бъде употребена единствено еднатачаст. На входа още при влизането ще има две съблекални със санитарни пространства.
На второ равнище ще има кабинки, стаи за треньорите със съблекални. В съседство ще е обособена стая за възобновяване, с кухненско обзавеждане, където спортистите могат да си подготвят питиета чай и кафе.
Тази зала е планувана единствено за тренировки. В нея не могат да бъдат водени надпревари.
Такива ще могат да бъдат провеждани в другата, която е до зеления терен на стадиона. Предвижда се тя също да е многофункционална със актуален дизайн на два етажа. Ще бъде разширена, тъй като сегашната не дава отговор за осъществяване на надпревари.
Фасадата ще бъде от трифлексово стъкло и облицовка от термо панели, а настилката ще бъде подобаваща за спорт.
На първия етаж ще има две огромни зали за тренировки, съблекални за спортистите, складови пространства за личния състав и шефа на комплекса. На този етаж ще бъдат стаите за треньори, съдии, тоалетни за гости.
Вторият етаж целият ще бъде игрище за надпревари. Размерите му са планувани по този начин, че да бъде за волейбол, баскетбол и тенис. Ще има три трибуни за към 500 места. Две от тях ще бъдат странични и стационарни, а едната – преносима, с цел да може да освобождава място за игрищата, в които да се организират тренировки за волейбол. Предвидено е да има пространства за коментатори, които да наблюдават надпревари както в самата зала, по този начин и провеждащите се външни надпревари на стадиона.

Залата ще може да се употребява и за изнасяне на концерти, планувано е да бъде направена с добра звучност. Осветлението ще бъде както за надпревари, по този начин и за снимане.
Отвън са проектирани 200 места на трибуни, които ще се намират сред постройката и пистата на стадиона. Около футболното игрище ще бъде построена писта от 6 коридора със специфична настилка.
Ще има зона за подтикване на гюле, за троен и за висок скок в двете страни на игрището.
Външната писта не е включена в заданието на плана, само че ще бъде ремонтира и преведена в порядъчен тип. Предвидено е и осветяване. На главния терен ще бъде построена система за поливане. Предвижда, се нова ВиК система, нова канализация.
Тренировъчното игрище ще е с изкуствена трева, съобразено с условията на надпревари по хокей на трева, съветвано с федерацията. То ще бъде мултифунционално с мрежа в профил, с осветяване. Стрийт фитнесът и уредите ща бъдат непокътнати.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР